Atlas Vantaalle toinen voitto HIFK:sta

Atlas Vantaa siirtyi puolivälieräsarjassa HIFK:ta vastaan 2-1-johtoon otettuaan lauantaina vahvan avausjaksonsa ansiosta kotivoiton helsinkiläisistä.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen edettiin suhteellisen tasatahtia, mutta toiset 10 minuuttia Atlas Vantaa kuittasi puhtaasti 6-0 ja otti tukevan otteen ottelusta. HIFK löysi tauon alla hiukan kadonnutta maalijyväänsä, eikä ero enää kuitenkaan kasvanut.

Tauon jälkeen isännät kävivät jo kahdeksan maalin johdossa. Sen jälkeen HIFK pääsi kuitenkin kaventamaan eron viiteen maaliin ja siinä asetelmat pysyivätkin päätöskymmenminuuttisen alkuun asti. Atlas Vantaa pääsi miesylivoimalla tekemään tästä ratkaisevan nykäyksen ja eteni vakuuttavasti voittoon huolimatta HIFK:n loppuminuuttien kiristä.

Atlas Vantaan päävalmentaja Mikael Källman oli tyytyväinen ryhtiliikkeeseen ennen kaikkea oman pään pelaamisessa.

– Puolustuksessa oli viime ottelussa hieman epävarmuutta ja HIFK pääsi jylläämää. Nyt tehtiin pelaajille selväksi että kuka nousee ja milloin, saatiin puolustus vahvaksi. Hyökkäyksessä liikkuminen oli nyt parempaa ja varsinkin ilman palloa. Niin saatiin aukkoja viivalle, Källman kertasi tyytyväisenä.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt Atlas Vantaan Jani Kivinen säesti Källmania ja oli omaan peliinsä enemmän kuin tyytyväinen.

– Viime ottelun jälkeen viilailtiin pieniä yksityiskohtia ja saatiin peli kulkemaan, tämä oli 2-3 vuoteen paras pelini. Nyt kun olen saanut peliaikaa, alan olemaan lähellä omaa tasoani, Kivinen iloitsi.

HIFK-luotsi Toni Kalliolle jäi mietittävää ennen kaikkea hyökkäyspelin suhteen.

– 23 päästettyä maalia ei ole paha määrä. Sen sijaan 18 tehtyä maalia ei riitä vieraissa. Atlas puolusti tänään enemmän tunteella ja meille tuli enemmän teknisiä virheitä, Kallio myönsi.

3. puolivälierä:

Atlas Vantaa – HIFK 23-18 (14-7)

Atlas Vantaa johtaa otteluvoitoin 2-1.

Maalintekijät:
Atlas Vantaa: Kivinen Jani 8, Maletic Srdjan 4, Säkkinen Sebastian 3, Vainikk Mikk 2, Janicijevic Aleksandar 2, Åstrand Kenneth 1, Näntö Erkka 1, Kinos Nikko 1, Filic Milan 1
HIFK: Zujic Nikola 7, Ahlgren Niclas 4, Protsenko Roman 2, Bargum Johannes 2, Shevchenko Sheva 1, Koskela Antti 1, Ahlgren Richard 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Kivinen Jani Atlas Vantaa
** Laitinen Tuomas Atlas Vantaa
* Maksimovic Milos Atlas Vantaa

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset:
Atlas Vantaa: Janicijevic Aleksandar 2 x 2 min, Kinos Nikko 1 x 2 min
HIFK: Bargum Johannes 1 x 2 min, Hallbäck Rasmus 2 x 2 min, Pitkänen Harri 1 x 2 min, Protsenko Roman 2 x 2 min, Zujic Nikola 1 x 2 min

Erotuomarit: Nieminen Harri – Tuomi Markku

Yleisöä: 286

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk