Atlas Vantaa voittoon HIFK:sta – välieräpaikka sai sinettinsä

Atlas Vantaa vei SM-liigan viimeisen välieräpaikan kaadettuaan HIFK:n keskiviikkona ratkaisevassa viidennessä puolivälieräottelussa Myyrmäessä.

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen edettiin tasatahtia, sen jälkeen Atlas Vantaa alkoi kuitenkin ottaa aloitetta haltuunsa ja ero kasvoi suhteellisen nopeasti viiteen maaliin, jossa se pysyi taukoon saakka.

Toisen puoliajan alussa isännät venyttivät johtonsa jo kahdeksaan maaliin, mutta HIFK ei ollut vielä käyttänyt kaikkia paukkujaan. Ero kaventui pikku hiljaa ja viimeisen vartin käynnistyessä Atlas Vantaan johto oli neljä maalia. Tämän jälkeen edettiin pitkään maaleitta kunnes HIFK onnistui, mutta kolmea maalia lähemmäs Atlas Vantaa ei enää vieraita päästänyt ja venytti vielä voittolukemiaan lopussa.

Atlas Vantaan päävalmentaja Mikael Källman jakoi varauksetonta kiitosta omalle joukkueelleen voitosta vaikeista lähtökohdista huolimatta.

– Oli hienoa, että joukkue pystyi kasvamaan loukkaantumisten aiheuttamien vaikeuksien jälkeen. Se oli upeaa nähtävää, Källman ylisti.

– Puolustus oli kotikentällä jälleen hyvä ja oli itse asiassa vierasotteluissakin, mutta niissä hassattiin liikaa hyökkäyspäässä. Hyvä, että saatiin kausi jatkumaan vielä, muuten olisi tullut turhan pitkä kesäloma.

HIFK-luotsi Toni Kallio löysi suurimman ”syyllisen” Atlas Vantaan maalilta, joskin myönsi samalla, että  oma esitys jätti toivomisen varaa.

– Tuomas Laitinen oli taas kerran tosi hyvä Myyrmäessä meitä vastaan. Se on yksinkertainen selitys. Emme päässeet sille tasolle, mihin pitäisi.

– Tämä kausi antaa ajateltavaa senkin takia, että kauden aikana hävisimme viisi matsia maalilla ja pelasimme neljä tasan, Kallio puntaroi.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin veikin nimenomaan vantaalaismaalivahti Laitinen.

– Olen ylpeä tästä jengistä, että se pystyi tällaiseen esitykseen kaikkien isompien ja pienempien vaikeuksien jälkeen tai niistä huolimatta.

– Ekalla puoliajalla meillä oli maalinteossa hieman tuuriakin, mutta tokalla rupesimme ehkä liikaa pelaamaan kelloa vastaan ja katsomaan paljonko on jäljellä. Puolustuksessa Mirza (Mimic) hoiti hienosti Milosin (Maksimovic) paikan, Laitinen kiitteli.

5. puolivälierä:

Atlas Vantaa – HIFK 26-18 (13-8)

Atlas Vantaa välieriin voitoin 3-2.

Maalintekijät:
Atlas Vantaa: Säkkinen Sebastian 5, Kivinen Jani 5, Filic Milan 5, Näntö Erkka 4, Janicijevic Aleksandar 4, Kinos Nikko 3
HIFK: Shevchenko Sheva 6, Zujic Nikola 5, Ahlgren Niclas 3, Protsenko Roman 2, Hallbäck Rasmus 1, Eneberg Christoffer 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Laitinen Tuomas Atlas Vantaa
** Näntö Erkka Atlas Vantaa
* Säkkinen Sebastian Atlas Vantaa

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset:
Atlas Vantaa: Kinos Nikko 1 x 2 min, Maletic Srdjan 1 x 2 min, Mimic Mirza 1 x 2 min
HIFK: Eneberg Christoffer 1 x 2 min, Shevchenko Sheva 1 x 2 min, Zujic Nikola 1 x 2 min

Erotuomarit: Helander Jan – Westerlund Christian

Yleisöä: 421

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk