HC West nappasi pisteet SIF:lta

HC West jatkoi syksyn vahvoja otteitaan ja kaatoi lauantaina SIF:n kotonaan, vaikka vieraat pitkään pelissä mukana roikkuivatkin.

Miltei koko ensimmäistä 30-minuuttista Kauniaisissa leimasi tasaisuus. Ero ei kasvanut missään vaiheessa yli kahden maalin ennen kuin Westin Richard Sundberg heitti juuri tauon kynnyksellä kotijoukkueen kolmen maalin johtoon.

Tauon jälkeen edettiin Westin muutaman maalin johtoasemassa, kunnes pieni nykäisy venytti eron kuuteen osumaan ennen päätöskymmenminuuttisen alkua. SIF puristi vielä kolmen maalin tuntumaan, mutta West piti kuitenkin johdon varmasti loppuun saakka.

West-luotsi Mikko Koskue ei ollut yllättynyt SIF:n tarjoamasta vahvasta vastuksesta.

– Siuntio tuli juuri niin kovaa kuin odotimme. Puolustimme joukkueena hyvin, joitain henkilökohtaisia nukahtamisia lukuun ottamatta. Olen myös iloinen, että onnistuimme pitämään pään kylmänä viimeisellä kympillä, Koskue kertasi.

Myös SIF-valmentaja Marcus Sjöstedt kiitteli joukkueensa puolustuspelaamista.

– Puolustus toimi tänään hyvin, ensimmäistä kymppiä lukuun ottamatta. Tiivis keskipuolustus ohjasi Westin ratkaisut laitoihin kuten halusimme. Hyökkäyspelimme oli kuitenkin liian yksipuolista ja yritimme liikaa ratkaisuja keskeltä eikä se tuottanut tarpeeksi tulosta, Sjöstedt mietti.

Ottelun vakuuttavin pelaaja, Westin Miro Koljonen, oli samoilla linjoilla valmentajien kanssa, mutta muisti ottaa esiin tärkeimmän – pisteet.

– Puolustus toimi tänään hyvin läpi ottelun, mutta hyökkäys vain satunnaisesti. Vaikka hyökkäys välillä olikin liian löysää ja vaisua, niin asenteellisesti tämä oli parempi suoritus kuin peli Dynamoa vastaan. Kaksi pistettä on pääasia, Koljonen painotti.

Kotijoukkueen voitto merkitsi samalla sitä, että HC West ylitti 500 pisteen rajapyykin SM-liigassa.

HC West – SIF 25-20 (14-11)

Yleisömäärä: 225

Erotuomarit: Julia Glantz – Annika Laaksonen

Maalintekijät:
HC West: Sundberg Richard 7, Koljonen Miro 6, Toomla Sten 4, Silfver Sami 4, Hammarberg Wilhelm 1, Forss Fredrik 1, Sjöblom Peik 1, Åkermarck Erik 1
SIF: Martin Ian 5, Rehnberg Albert 4, Westerlund Theo 4, Svanbäck Gustav 3, Grönberg Patrik 2, Marjamäki Atte 1, Tibar Taavi 1

Ulosajot:
HC West: Sundberg Richard 1, Ali Aneed Aws 1
SIF: Voutilainen Vincent 1, Martin Ian 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Miro Koljonen, HC West
** Mika Malassu, SIF
* Stefan Thilman, HC West

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk