Atlas Vantaa puristi pisteet ÅIFK:lta

Atlas Vantaa sai neljän ottelun tappioputkensa poikki kaadettuaan keskiviikkona kotonaan tiukasti vastaan haranneen ÅIFK:n.

Kotijoukkue Atlas Vantaa pääsi alun jälkeen ottamaan tahtipuikon haltuunsa ja johti ottelua muutamalla maalilla. Tauon kynnyksellä vantaalaiset vielä lisäsivät johtoaan ja olivat kuuden maalin etumatkalla tauolle mentäessä.

ÅIFK ei kuitenkaan luovuttanut ja toisella puoliajalla ero kutistui. Kun ottelua oli pelaamatta reilu kymmenen minuuttia, turkulaiset olivat jo maalin päässä. Tästä Atlas Vantaa kuitenkin otti pelin uudestaan haltuunsa, eikä ÅIFK:lla ollut enää voimia vastata.

Kotijoukkueen valmentaja Mikael Källman oli ennen kaikkea helpottunut kahdesta pisteestä.

– Tärkeintä oli voitto. Pelissä positiivisinta oli se, että liikuttiin hyvin sekä puolustuksessa, että hyökkäyksessä ja saatiin paikkoja.

– Vastustajan veskari (Axel Lindberg) kuitenkin otti melkein kaiken. Ja, jos meidän veskari (Tuomas Laitinen) sai kolme tähteä, Lindberg olisi tarvinnut kuusi, Källman kehaisi.

Vierasjoukkue ÅIFK:n valmentaja Besim Qerimi vastasi kohteliaisuuteen.

– Niin lähellä oltiin, mutta taas kaukana. Kun oltiin lähellä, ei osattu käyttää tilannetta hyväksi. Lisäksi Laitinen oli loistava ja aina meidän tiellämme.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt Tuomas Laitinen oli pitkälti samoilla linjoilla valmentaja Källmanin kanssa.

– On helpottava olo, kun tuli ensimmäinen voitto kuukauteen. Tärkeintä oli, että pääsimme pisteiden makuun. Pelissä ehkä merkittävin parannus oli se, että nyt saatiin kontria. Pelaajista Erkka (Näntö) pelasi pitkästä aikaa tosi hyvin ja otti vastuuta, kuten hänen pitääkin. Laitinen sanaili.

Atlas Vantaa – ÅIFK 26-20 (14-8)

Yleisöä: 162

Erotuomarit: Harri Nieminen – Markku Tuomi

Maalintekijät:
Atlas Vantaa: Sebastian Säkkinen 6, Mirza Mimic 4, Mikk Vainikk 3, Erkka Näntö 3, Jani Kivinen 3, Srdjan Maletic 3, Kenneth Åstrand 2, Heikki Laitinen 2
ÅIFK: Niklas Manderoos 7, Fredrik Lunden 5, Frans Lindholm 2, Daniel Erksson 2, Olli Tamminen 2, Arttu Tamminen 1, Valter Lehtinen 1

Varoitukset:
Atlas Vantaa: Sebastian Säkkinen, Srdjan Maletic, Mirza Mimic, Mikael Källman
ÅIFK: Fredrik Lunden, Arttu Tamminen, Olli Tamminen, Besim Qerimi

Ulosajot sekä pelistä sulkemiset:
Atlas Vantaa: Srdjan Maletic, Kenneth Åstrand
ÅIFK: Niklas Manderoos 3 (sulkeminen)

LähiTapiola-Tähtipelaajat:
*** Tuomas Laitinen (Atlas Vantaa)
** Axel Lindberg (ÅIFK)
* Erkka Näntö (Atlas Vantaa)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk