Atlas Vantaa puolusti Dynamo Riihimäen nurin

Atlas Vantaan ja Dynamo Riihimäen kohtaaminen keskiviikkona ratkesi kotijoukkueen eduksi ennen muuta tiiviin puolustuspelaamisen ansiosta.

Kamppailu eteni vähämaalisena ja tasaväkisenä aina ensimmäisen puoliajan puoliväliin saakka. Sen jälkeen Atlas Vantaa alkoi hivuttautua pienelle karkumatkalle ja taukoon mennessä eroa oli syntynyt neljän maalin verran.

Tauon jälkeen isännät löysivät lisää tehoja hyökkäyspeliinsä ja ero alkoi vääjäämättä kasvaa. 22. minuutilla Atlaksen johtomarginaali kasvoi jo kymmeneen osumaan ja ottelu alkoi olla selvä. Dynamolle maalinteko oli tuskaista läpi ottelun ja voitto jäi lopulta Vantaalle selvin lukemin.

Kotijoukkue Atlas Vantaan valmentaja Mikael Källman oli loppujen lopuksi varsin tyytyväinen esitykseen, vaikka alku oli vaikeaa.

– Oli vaikea löytää rytmiä alussa. Lisäksi tuli teknisiä virheitä. Myöhemmin pystyimme esittämään hyvää ja liikkuvaa käsistä. Puolustus taisteli ja liikkui hyvin ja puolustuksen lukkona oli kentän paras pelaaja, maalivahti Tommi Kanerva, Källman kehaisi.

Vierasjoukkueen valmentaja Pekka Lappalainen jakoi ruusuja ja risuja lyhyesti.

– Atlas oli melko hyvä. Me olimme itse huonoja, Lappalainen tiivisti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ottelussa nappasi Atlas Vantaan Nikko Kinos, joka näki nihkeän alun johtuneen ainakin osin pitkästä tauosta.

– Kuuden viikon pelaamattomuus näkyi alussa. Kaikilla oli kyllä intoa, mutta myös halu ratkaista tilanteet heti. Onneksi tuli tauko. Päätimme siirtyä yksinkertaisempaan peliin ja saatiin se onnistumaan. Hyvä, että kaikki saivat pelituntumaa tällaisessa ottelussa ja Mirzakin (Mimic) pääsi hyvin mukaan.

Atlas Vantaa – Dynamo Riihimäki 25-15 (10-6)

Yleisö: 177

Erotuomarit: Krister Illman – Jan Rönnberg

Maalintekijät:
Atlas Vantaa: Milos Maksimovic  4, Nikko Kinos 3, Heikki Laitinen 3, Jani Kivinen 3, Milan Filic 3, Mirza Mimic 3, Kenneth Åstrand 2, Sebastian Säkkinen 2, Artturi Laaksonen 1, Jasse Kettunen 1
Dynamo Riihimäki: Vili Mattila 6, Elis Alander 3, Niko Leikama 2, Niki Tuominen 1, Perttu Virtanen 1, Valtteri Viljanen 1, Olli Kuparinen 1

Varoitukset:
Atlas Vantaa: Nikko Kinos, Milan Filic, Mirza Mimic
Dynamo Riihimäki: Niki Tuominen, Henri Nieminen, Niko Leikama

Ulosajot:
Atlas Vantaa: Aleksandar Janicijevic 2
Dynamo Riihimäki: Valtteri Viljanen

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Nikko Kinos (Atlas Vantaa)
** Tommi Kanerva (Atlas Vantaa)
* Heikki Laitinen (Atlas Vantaa)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk