Atlas Vantaa niukkaan voittoon BK-46:sta

Atlas Vantaa otti kauden toisen voittonsa, kun BK-46 kaatui tiukkojen vaiheiden jälkeen lauantaina Myyrmäen Urheilutalolla.

Ottelu alkoi tasaisena ja kymmenen minuutin kohdalla oltiin tasalukemissa 4-4. Tästä BK repäisi kuitenkin neljän maalin raon, mutta isännät imivät eron nopeasti kiinni ja jakson loppu edettiin taas tasatahtia taukoon saakka.

Toisen jakson alussa vieraat nousivat taas hienokseltaan niskan päälle ja ero venähti jälleen neljään maaliin. Atlas Vantaa tuli taas tuntumaan ja vajaa yhdeksän minuuttia ennen päätössummeria tilanne oli jälleen tasan. BK:n kaksi ulosajoa peräjälkeen antoi isännille etulyöntiaseman ja tästä Atlas Vantaa ei enää luopunut, vaan vei tiukassa ottelussa voiton.

Kotijoukkueen valmentaja Mikael Källman näki eväitä olleen ottelun ratkaisemiseen jo varhaisemmassa vaiheessa.

– Tehtiin itse ottelu meille vaikeaksi. Paljon tuli teknisiä virheitä ja taas heitettiin kuudesta metristä ties minne. Lopussa Nikko (Kinos) toi asennetta ja nousi koko ottelun avainpelaajaksi. Ja voin sanoa, että nyt voitettiin omilla pelaajilla eikä ulkomaalaisista ollut tänään paljon apua. Tämä on iloinen piirre, Källman lasketti.

Vierasjoukkueen valmentaja Peter Kihlstedt näki joukkueensa otteissa paljon hyvää, mutta loppuun saakka veto ei aivan riittänyt.

– Atlaksen viimeisen aikalisän (tilanne 15-19) jälkeen peli kääntyi. Sen jälkeen sorruttiin henkilökohtaisiin virheisiin ja huonoihin hyökkäysten päättämisiin, mutta muuten olen tyytyväinen. Pelimme on kehittymässä oikeaan suuntaan ja varsinkin hyökkäys toimi ajoittain erittäin hyvin, Kihlstedt kehui.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vieneen Nikko Kinoksen mukaan pelaaminen maistui poikkeuksellisen hyvältä.

– Oli kiva pelata pitkästä aikaa niin, että ei sattunut mihinkään paikkaan. On ollut kaikenlaisia ongelmia enemmän kuin tarpeeksi. Vieläkin flunssa painoi vähän, Kinos tuumi.

– On hyvä, että pystytään voittamaan huonollakin pelillä, sillä olihan tässäkin ottelussa paljon teknisiä ja henkilökohtaisia virheitä. Onneksi on kautta vielä jäljellä, niin on aikaa panna asioita kuntoon.

Atlas Vantaa – BK-46 28-24 (11-11)

Yleisö: 253

Erotuomarit: Nieminen Harri – Tuomi Markku

Maalintekijät:
Atlas Vantaa: Kinos Nikko 7, Laitinen Heikki 4, Näntö Erkka 4, Säkkinen Sebastian 4, Maksimovic Milos 3, Filic Milan 2, Maletic Srdjan 1, Åstrand Kenneth 1, Vainikk Mikk 1, Kivinen Jani 1
BK-46: Karlsson Robin 9, Thor Timmy 4, Hellberg Jasper 3, Udd Oscar 2, Lindholm Albert 2, Mattsson Robin 1, Westerlund Victor 1, Lignell Alex 1, Korpimäki Janne 1

Varoitukset:
Atlas Vantaa: Näntö Erkka, Maksimovic Milos, Maletic Srdjan, Källman Mikael
BK-46: Thor Timmy, Björk Edvard, Lignell Alex, Kihlstedt Peter

Ulosajot:
Atlas Vantaa: Näntö Erkka, Maksimovic Milos
BK-46: Thor Timmy, Mattsson Robin, Westerlund Victor, Lignell Alex

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Nikko Kinos (Atlas Vantaa)
** Robin Karlsson (BK-46)
* Erkka Näntö (Atlas Vantaa)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk