Atlas Vantaa kaatoi HIFK:n niukasti

Tulevaa pudotuspelitunnelmaa saattoi jo aistia Myyrmäessä, kun Atlas Vantaa kukisti tasaisessa kamppailussa keskiviikkona HIFK:n.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla ei maaleilla juhlittu ja varsinkin HIFK:lle alku oli vaikea. Vieraat tekivät ottelun ensimmäisen maalinsa vasta 10. ja toisen 17. minuutilla, mutta kovin kauas Atlas Vantaa ei ollut ehtinyt vielä karata. Taukoon mennessä HIFK löysi paremmin jyvän ja kavensi eron kahteen maaliin.

Tauon jälkeen HIFK repi eron kiinni ja käväisi johdossakin Atlas Vantaan onnistuttua puolestaan maalinteossa vain kertaalleen ensimmäisen 15-minuuttisen aikana. Ottelu eteni edelleen hyvin vähämaalisena ja kotijoukkue käänsi tilanteen uudestaan edukseen. Tiukka taisto päättyi lopulta isäntien yhden maalin voittoon.

Atlas Vantaan päävalmentaja Mikael Källman oli suurimmalta osaltaan tyytyväinen koitokseen muutenkin kuin voiton osalta.

– Kokonaisuutena ottelu oli kontrollissa, ensimmäisellä puoliajalla meidän olisi pitänyt johtaa enemmällä kuin kahdella maalilla. Puolustus pelasi erinomaisesti läpi koko ottelun. Hyökkäyksissä pelaisimme paljon paikkoja jopa kuuteen metriin asti. Viimeistelyä meidän pitää parantaa, Källman pyöritteli.

HIFK-luotsi Toni Kallio jäi manaamaan ennen kaikkea hyökkäyspelaamista.

– Maalivahdit olivat hyviä. Jos teemme tuon verran maaleja emme voi voittaa. Heittomme kerta kaikkiaan eivät olleet laadukkaita. Mutta en ole huolissani, Kallio viittasi puolivälieriin, jossa vastassa on samainen Atlas Vantaa.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin veikin voittajajoukkueen maalivahti Tuomas Laitinen.

– Viimeisessä neljässä pelissä joukkue on löytänyt itseluottamuksen. Vaikka hyökkäyspeli oli välillä vaikeaa, joukkue jaksoi taistella puolustuksessa. Ennen tällaisissa tilanteissa päät ovat painuneet.

– Puolustus helpotti omia hommiani, nyt on vain jatkettava tällä tavalla, Laitinen valoi uskoa jatkoon.

Atlas Vantaa – HIFK 16-15 (9-7)

Yleisöä: 302

Erotuomarit: Helander Jan – Westerlund Christian

Maalintekijät:
Atlas Vantaa: Kinos Nikko 4, Filic Milan 4, Säkkinen Sebastian 3, Näntö Erkka 2, Janicijevic Aleksandar 2, Mimic Mirza 1
HIFK: Shevchenko Sheva 4, Zujic Nikola 3, Von Numers Alexander 2, Protsenko Roman 2, Ahlgren Niclas 2, Hallbäck Rasmus 1, Eneberg Christoffer 1

Ulosajot:
Atlas Vantaa: Janicijevic Aleksandar 1 x 2 min, Kinos Nikko  1 x 2 min
HIFK: Von Numers Alexander 1 x 2 min

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Laitinen Tuomas, Atlas Vantaa
** Wickström Freddy, HIFK
* Filic Milan, Atlas Vantaa

 

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk