Atlas Vantaa ja HIFK tasasivat pisteet

Atlas Vantaan ja HIFK:n kohtaaminen lauantaina päättyi moninaisten vaiheitten jälkeen pistejakoon maalein 26-26.

HIFK hallitsi hienokseltaan ensimmäistä erää ja johti valtaosan ensimmäistä 30-minuuttista parilla maalilla, vaikka Atlas Vantaa kertaalleen johdossa kävikin. Tauolla vierasjohto kirjattiin kolmen maalin erolla.

Tauon jälkeen HIFK venytti johtonsa parhaimmillaan jo viiteen maaliin, mutta sen jälkeen alkoi isäntien kiri ja viimeisen kymmenminuuttisen alussa Atlas Vantaa nousi tasoihin. Tästä edettiin tasatahtia loppuun saakka isäntien ollessa muutamaan otteeseen maalin johdossa, mutta lopulta pisteet jaettiin.

Kotijoukkueen valmentaja Mikael Källman  oli tyytyväinen ennen kaikkea siihen, että joukkueen usko säilyi läpi ottelun ja tulos nähtiin lopussa.

– Olimme toisella puoliajalla viiden maalin tappioasemassa ja ensimmäiselläkin olimme jahtaus asemassa koko ajan ja se oli raskasta. Saimme kuitenkin puolustusmuotoa muuttamalla ja vastustajaa korkeammalta ottamalla pysäytettyä HIFK:n hyökkäykset, Källman kertasi.

– Nousu viiden maalin tappioasemasta on tietenkin positiivinen asia ja voittokin oli tarjolla, mutta sorruimme kahteen aika tyhmään heittoyritykseen lopussa. Pallo poltti liikaa käsissä. Loppujen lopuksi tasapeli on oikeutettu lopputulos.

HIFK-valmentaja Toni Kallio ei hänkään ollut kovin pettynyt, vaikka joukkue pitkään voitossa kiinni olikin.

– Viiden maalin johdossa hyökkäykseemme tuli ongelmia. Hyökkäykset olivat mielikuvituksettomia eikä heittopeli ollut hyvää. Loppujen lopuksi pistekkin on aika hyvä saavutus kovasti panostavaa joukkuetta vastaan.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ottelussa nappasi HIFK:n Niclas Ahlgren, joka heitti yhdeksän maalia.

– Tämä oli kauden paras pelini ainakin heittoprosentiltaan, kun sain hyviä paikkoja. Viiden maalin johdossa nukahdimme vähän ja sorruimme huonoihin ratkaisuihin, siten Atlas pääsi mukaan ja sai hengen päälle. Pisteeseen ei voi olla tyytyväinen, kun viiden maalin johto karkaa käsistä, Ahlgren totesi.

Atlas Vantaa – HIFK 26-26 (11-14)

Yleisö: 267

Erotuomarit: Christian Westerlund – Jan Helander

Maalintekijät:
Atlas Vantaa, Näntö Erkka 7, Laitinen Heikki 6, Maletic Srdjan 3, Filic Milan 3, Kinos Nikko 3, Vainikk MIkk 1, Kivinen Jani 1, Säkkinen Sebastian 1, Maksimovic Milos 1
HIFK: Ahlgren Niclas 9, Protcenko Roman 5, Shevchenko Sergey 4, Eneberg Christoffer 3, Hallbäck Rasmus 2, von Numers Alexander 1, Zujic Nikola 1, Bargum Johannes 1

Varoitukset:
Atlas Vantaa: Laitinen Heikki, Maksimovic Milos
HIFK: Protcenko Roman, von Numers Alexander, Shevchenko Sergey

Ulosajot:
Atlas Vantaa: Kinos Nikko 2, Filic Milan
HIFK: Protcenko Roman 2, Koskela Antti, Eneberg Christoffer

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Ahlgren Niclas (HIFK)
** Näntö Erkka (Atlas vantaa)
* Laitinen Heikki (Atlas Vantaa)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk