Taistelu kakkossijasta tiivistyy – Dicken vs. HC West lauantaina

Lauantaina hiihtoloman viettäjille on tarjolla todellista käsipalloherkkua, kun kiivaasti runkosarjan kakkossijasta ja mahdollisesta kotiedusta välierissä taistellaan Dickenin ja HC Westin välillä.

Kaksikko otti viikolla helpohkot voitot Dynamoa ja ÅIFK:ta vastaan ja lähtevät lauantain otteluun kahden pisteen sisällä toisistaan Dickenin ollessa kakkossijalla ja West kolmossijalla. Käytännössä kumpikin on varmasti kolmen parhaan joukossa runkosarjassa ja Cocksin tappio viikolla jättää vielä pienet mahdollisuudet taisteluun jopa ykköspaikasta.

Westillä on tällä hetkellä kasassa kaksi pistettä Dickeniä vähemmän, joten voitolla West tarraisi kiinni jaettuun toiseen sijaan ja häviöllä West voisi jäädä vain varmistelemaan runkosarjan kolmatta sijaa.

Joukkueiden kauden edelliset kohtaamiset ovat menneet kotivoittojen ansiosta tasan, eli odotettavissa on viime kevään kaltainen, raastava ja tasainen vääntö. West on tällä hetkellä todella kovassa kunnossa, sillä ennen viime lauantaista Cocks-tappiota joukkue voitti peräti 7 ottelua putkeen, muun muassa lauttasaarelaisia vastaan lukemin 28-23. Westin kovimmat syömähampaat hyökkäyspäässä ovat olleet ÅIFK:sta siirtynyt Topias Laine, Richard Sundberg sekä Sten Toomla. Viime vuosista poiketen Westillä alkaa olla melko hyvä leveys rosterissaan, ja jokaiselle pelipaikalle on laittaa kovia pelimiehiä, kuten Miro Koljonen oikealle laidalle tai Fredrik Forss viivalle. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Stefan Thilman oli erittäin vakuuttava ja masensi lautasaarelaiset kerta toisensa jälkeen.

Lauantain peliin lähdettäessä leijuu Westin kannalta ilmassa kuitenkin seuran verkkosivujen mukaan lukuisia kysymysmerkkejä, suurimpana niistä ehkä avainpelaaja Richard Sundbergin pelikunto. Keskiviikkona jalkaansa loukannut Sundberg ei pystynyt jatkamaan ottelua ja nähtäväksi jää mikä miehen tilanne on lauantaina. Lisäksi mm. Sami Silfveriä ja Sam Kihlstedtiä lepuutettiin keskiviikkona pienten vammojen takia.

Dicken on nyt voittanut kolme ottelua putkeen erittäin vakuuttavien otteiden ansiosta. Varsinkin puolustuspeli on jälleen saatu toimimaan todella hyvin, mikä on mahdollistanut laiturien nopeat vastahyökkäykset. Takamiehistä Christoffer Modig jatkaa vakuuttavia otteitaan ja Valdar Noodla sekä Benny Broman tukee hyökkäyksiä kekseliäillä ratkaisuillaan. Nuori Max Granlund kasvattaa jatkuvasti itseluottamustaan, ja samalla kasvaa myös peliaika Dickenin hyökkäyksissä. Toinen Max, Knuts on saanut mukavasti pelituntumaa pitkän poissaolon jälkeen, ja hän tuo mukavasti vaihtoehtoja Dickenin jo valmiiksi tiiviiseen puolustukseen.

Panokset ovat kovat ja lähtökohdat mielenkiintoiset. Miten ottelussa käy – se nähdään Pirkkolassa lauantaina kello 16.30 alkaen.

Käsipallon miesten SM-Liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk