HIFK ja ÅIFK avaavat viikonlopun perjantaina

SM-liigan viikonloppuun otetaan varaslähtö jo perjantai-iltana, kun kaimaseurat HIFK ja ÅIFK kohtaavat Helsingin urheilutalolla.

Kotijoukkue HIFK taistelee tiukasti paikasta kärkikolmikossa. Kymmenestä pelatusta ottelusta tilille on kertynyt vain kaksi tappiota, joskin tasapeliin HIFK on jäänyt jo peräti kolmesti. HIFK on pelannut viisi edellistä otteluaan tappioitta, mutta kuvaavaa sarjan tasaisuudelle on, että yksikään näistä otteluista ei ole päättynyt yli kolmen maalin erolla.

Kotikentällään HIFK on voittanut kaikki neljä pelaamaansa ottelua ja puhdasta saldoa on tarkoitus varjella vielä ensi vuoteen saakka. Urheilutalolla IFK:n on napannut voitot Dynamoa, SIF:iä, BK-46:tta ja HC Westiä vastaan.

ÅIFK puolestaan on koonnut kymmenestä ottelusta viisi pistettä. Edellisottelussa Dynamo Riihimäki kaatui vieraissa komeasti ja samalla turkulaiset tekivät pientä eroa sarjataulukon alimmalle portaalle.

ÅIFK pelaa suhteellisen kapealla ringillä ja kokemattomalla joukkueella. Alkuviikosta julkistettu joukkueen kahden tärkeän pelaajan Topias Laineen ja Paavo Brummerin siirtyminen vuodenvaihteessa HC Westin riveihin kaventaa ryhmää entisestään ja jää nähtäväksi miten tieto siirroista vaikuttaa mahdollisesti jo joulukuun puolella.

HIFK:n hyökkäys on liigan kolmanneksi tehokkainta, 287 tehdyllä vastustajan maaliverkko on heilunut lähes 29 kertaa joka ottelussa. Åbo IFK:n saalis on tasan 30 osumaa heikompi, eli ottelukohtainen keskiarvo 25,7 tehtyä. Parista runsasmaalisesta maalijuhlasta huolimatta IFK:n puolustuskin on päästänyt viidenneksi vähiten takaiskuja (ka. 27,2 päästettyä / ottelu), tähänkin suuntaan eroa Åboon tasan 30 osumaa. Joukkueiden parhaat maalintekijät ovat punaisessa IFK-paidassa Niclas Ahlgren 58, Roman Protcenko 57 ja Nikola Zujic 47, sekä keltaisissa koko liigaa johtava Topias Laine 74, Andreas Nyström 67 ja Olli Tamminen 39 maalilla.

Ottelu vihelletään käyntiin perjantaina kello 19.00.

Käsipallon miesten SM-Liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk