HIFK hakee kolmossijaa kotiottelussa BK-46:tta vastaan

Käsipallon SM-liigan viimeinen ottelu kuluvan vuoden puolella on edessä keskiviikkona, kun HIFK saa vieraakseen BK-46:n.

HIFK:n urakka jatkuu vielä Suomen Cupin lopputurnauksella, joten syksyn viimeiselle viikolle saadaan parhaassa tapauksessa kolme matsia. HIFK:n tulosvire onkin lentävässä kunnossa, joten ainakin peli-iloa löytyy.  Voitto keskiviikkona nostaisi HIFK:n HC Westin ohi sarjataulukon kolmannelle sijalle.

HIFK on pelannut jo kuusi peräkkäistä ottelua ilman tappioita, ja parin tasapelin jälkeen voittoja on tullut kolmesta viimeisimmästä ottelusta. Kotikentällään IFK ei ole hävinnyt vielä yhtään ottelua, ja BK-46 ehti käydä UT:lla jo marraskuun alussa häviämässä kolmella maalilla 34-31 (17-16). Joukkueet pelaavat jo toistamiseen Stadissa, koska GeeBee-turnaus esti alkuperäisen pelipäivän runkosarjan päätöskierroksella.

BK-46 selviytyi viime vuoden organisaatio-ongelmistaan, mutta tulokset antavat vielä odottaa itseään. 11 pelistään karjaalaisilla on vasta kolme voittoa muita jumbojoukkueita (ÅIFK x 2, SIF) vastaan ja kuudella pisteellä raitapaidat ovat juuttuneet sarjataulukon alimpaan ryhmään sijalle 6. Potentiaalia kuitenkin löytyy ja viikonloppuna Atlas Vantaa joutui urakoimaan toden teolla ennen kuin voitto karjaalaisista irtosi.

– Meidän olisi pitänyt voittaa tämä peli, en tiedä oikein mitä tapahtui, pettynyt BK-kapteeni Victor Westerlund sanoi Västra Nylandille.

HIFK:n hyökkäyspeli on liigan kolmanneksi vauhdikkainta, 11 ottelussa on syntynyt 322 osumaa keskiarvolla 29,3 maalia per ottelu. BK:n lukemat ovat yli 40 maalia heikommat, 279 tehdyllä keskiarvoksi tulee 25,4 maalia. Puolustuksessa eroa ei ole ihan yhtä pahasti, HIFK:n omassa päässä on heilunut 299 kertaa (ka. 27,2 / ottelu) Polkagris on antautunut 25 kertaa useammin, 324 päästetyllä karjaalaisten keskiarvona on 29,5 takaiskua per ottelu.

Joukkueiden parhaina maalintekijöinä tähän mennessä ovat Niclas Ahlgren/HIFK 66 maalilla ja BK:n Timmy Thor 57 maalilla. IFK:sta 50 rajan ovat rikkoneet jo Roman Protcenko (62) ja Nikola Zujic (52), BK:n toiseksi tehokkain viimeistelijä Westerlund on ehtinyt 40 maaliin.

Ottelu Helsingin urheilutalolla alkaa keskiviikkona kello 20.00.

Käsipallon miesten SM-Liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk