Atlas Vantaa ottaa mittaa Cocksista

Atlas Vantaa hakee revanssia syksyn avauskierroksen vierastappiolleen keskiviikkona, kun vieraaksi Myyrmäkeen saapuu hallitseva mestari Cocks.

Atlas Vantaa otti viime viikolla täydet pisteet Dynamo Riihimäeltä ja ÅIFK:lta, mutta peli oli kaikessa ailahtelevaisuudessaan sitä sun tätä. Sellainen peli ei vetele kärkijoukkueita vastaan, jotka ovat olleet Atlakselle viime vuosina ylivoimaisia esteitä.

Päävalmentaja Mikael Källmanin suurin murhe on ollut nimenomaan ailahtelevuus.

– Välillä kun on saatu hyökkäys toimimaan, puolustus on pettänyt, ja välillä on ollut taas toisinpäin, Källman sanoo vantaalaisten verkkosivuilla.

– Välillä olemme hukanneet selvän johtoaseman ja päästäneet vastustajan mukaan, välillä taas olemme esittäneet loistavaa peliä ja tulleet 4-5 maalin tappioasemasta.

Jotta yhdenkin pisteen saaminen jo pelkästään fyysisesti vahvemmalta Cocksilta onnistuisi, paketin olisi pysyttävä koossa 60 minuuttia.

– Voitosta on ennalta ehkä hieman turha puhua, mutta jos kaikki menee nappiin, onhan sekin mahdollista, Källman sanoi.

– Meidän on otettava mukaan parhaan osat viime viikon otteluista. Cocks on hyvä, ja menestyäksemme meidän on venyttävä nappisuoritukseen. Vain omalla pelillämme voimme vaikuttaa ja tehdä vastustajan olon vaikeaksi, säestää maalivahti Tuomas Laitinen.

Joukkueet joutuvat kentälle siipirikkoisina. Atlas potee sentteripulaa, kun Kenneth Åstrandin nilkkavamma osoittautui magneettikuvassa ounasteltua pahemmaksi. Hänen paluunsa kentälle venyy tammikuun puolelle. Tuorein murheenaihe on ykköspelintekijä Erkka Näntön olkapää, johon hän sai tällin lauantaina Turussa. Vamman laatua ei vielä tiedetä, mutta hänen pelaamisensa keskiviikkona on epävarmaa.

Cocksilla on takalinjoilla kaksi aukkoa. Pelintekijä Viktor Kovalenko (sormivamma) ja pakki Andrei Koliarovitsh (olkapää) ovat pitkäaikaistoipilaita. Pienistä loukkaantumisista huolimatta Cocks hamuaa kärkipaikkaa jälleen haltuunsa. Cocks ei ole EHF Cupista putoamisen jälkeen hävinnyt otteluakaan SM-liigassa, Suomen Cupissa tai Baltian liigassa. Ainoa kauneusvirhe joukkueen saldossa on HIFK:n kanssa pelattu kotitasapeli lokakuulta.

Ottelu Myyrmäen urheilutalolla alkaa keskiviikkona kello 19.00.

Käsipallon miesten SM-Liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk