Westin kotitaika HIFK:ta vastaan piti

HC West säilytti puhtaan kotitilinsä HIFK:ta vastaan lauantaina lopulta selkein numeroin, mutta ratkaisu ottelussa nähtiin vasta viimeisten kymmenen minuutin aikana.

West paineli alle viidessä minuutissa 5-0-johtoon ja hallitsi sen myötä avausjaksoa melkoisen selkeästi. HIFK käväisi hetkellisesti kahden maalin tuntumassa 20. minuutin kohdilla, mutta taukoon mennessä West oli venyttänyt eron jälleen kuuteen maaliin.

Toisen jakson keskimmäinen kymmenminuuttinen oli vierasjoukkue HIFK:n hallintaa ja viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin Westin niukassa yhden maalin johdossa. Kotijoukkue sai otteen kuitenkin uudestaan ja venytti nopeassa tahdissa eron neljään osumaan. Ottelun loppu olikin Westin näytöstä ja ero repesi lopulta selväksi.

HC Westin valmentaja Mikael Källman oli tyytyväinen voittoon, vaikka hiukan jäi miettimistäkin.

– Puoliajalla tuli selkeästi pelaajille liian hyvän olon tunne. Se tuotiin mukaan kentälle toiselle jaksolle ja se näkyi etenkin puolustustyöskentelyssä. Ei menty sata lasissa ja HIFK pääsi tekemään helppoja maaleja.

– Hyökkäyksessä saatiin kumminkin kerta toisensa jälkeen avattua HIFK:n puolustus mutta HIFK:n maalivahti Paist teki tukun uskomattomia torjuntoja, varsinkin silloin kun HIFK pääsi maalin päähän. Loppu hyvin ja täytyy olla tyytyväinen koko viikkoon, Källman viittasi täyteen pistepottiin viikon otteluista.

HIFK:n valmentaja Toni Kallio oli yhtä lailla hiukan kaksijakoisissa mietteissä.

– Ottelun alun puolustus oli meiltä aivan surkea. Vastustajan pakit pääsi heittämään maaleja keskeltä. Ensimmäinen puoliaika oli meille kokonaisuudessaan vaikea. Toisella puoliajalla puolustus oli jo hieman
parempi, mutta jossain vaiheessa kärsivällisyys varmaan loppui kesken.

LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja oli komeat 11 maalia paukuttanut HC Westin Sten Toomla.

– Meiltä ailahtelevaa peliä, peli menee ylös ja alas liikaa ottelun aikana. Heti alun rynnistyksen jälkeen annettiin liikaa tilaa puolustuksessa HIFK:lle, Toomla arvioi.

– Pientä paniikin poikasta oli havaittavissa toisella puoliajalla kun vastustaja pääsi yhden maalin päähän. Sitten saatiin pari helppoa maalia, ja nopeasti ero kasvoi yhdeksään maaliin lopussa. Kuitenkin ihan ok peli kokonaisuutena.

HC West – HIFK 35-26 (18-12)

Yleisömäärä: 228

Tuomarit: Korja Miro, Helander Jan

Maalintekijät:
West: Silfver Sami 9, Kihlstedt Sam 2, Protsenko Roman 4, Forss Fredrik 3, Nyman Benjamin 1, Toomla Sten 11, Koljonen Miro 5
HIFK: Koskela Antti 2, Eensalu Olev 8, Hellberg Jasper 2, Eneberg Christoffer 2, Zujic Nikola 6, Ahlgren Richard 1, Mimic Mirza 5

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Sten Toomla, Hc West
** Sami Silfver, Hc West
* Olev Eensalu, HIFK

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk