SIF otti tärkeät pisteet Länsi-Uudenmaan derbyssa

SIF paranteli asemiaan SM-liigan sarjataulukossa kaatamalla vahvan loppuvetonsa ansiosta lauantaina Länsi-Uudenmaan paikallistaistossa BK-46:n viiden maalin erolla.

Ottelun avausjakso eteni hyvin tasaisena. BK hallitsi alkuminuutteja, sen jälkeen SIF sai paremmin otetta ja taukoa kohden BK oli jälleen vahvempi. SIF kävi kertaalleen kolmen maalin johdossa, mutta sitä suuremmaksi ero ei missään vaiheessa kasvanut ja tauolla BK johti niukasti yhdellä maalilla.

Tauon jälkeen tasaisuus jatkui, eikä ero ensimmäiseen 12 minuuttiin ollut kertaakaan yli yhden maalin. Tämän jälkeen karjaalaiset karkasivat kolmen maalin johtoon, mutta päävalmentaja Kaj Hagmanin ottama aikalisä herätti kotijoukkueen, joka teki viisi seuraavaa maalia ja vei vajaan 12 minuutin jakson kaikkiaan 8-1. Tämä riitti myös ratkaisemaan ottelun, kun BK:n voimat eivät enää riittäneet loppukiriin.

Siuntiolaisleirissä tärkeästä voitosta otettiin aiheesta ilo irti.

– Voitto tästä pelistä oli todella tärkeä ja tuntuu hyvältä. Saimme pelin toimimaan sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Aivan eri lataus kuin edellisessä kotipelissä, kiitteli SIF-luotsi Kaj Hagman.

Kahdeksalla maalilla vastustajaa kurittanut SIF:n Theo Westerlund oli myös erittäin tyytyväinen esitykseen.

– Kun puolustus nyt toimi, pääsimme paremmin puolinopeisiin vastahyökkäyksiin. Tänään meillä oli todella hyvä henki päällä ja otteluun valmistautuminen onnistui paremmin kuin viimeksi Siuntiossa. Hyökkäyspelikin toimi tänään oikein hyvin, Westerlund hehkutti.

BK-valmentaja Peter Kihlstedt oli huomattavasti alakuloisemmalla tuulella.

– Parempi joukkue voitti, Kihlstedt tyytyi toteamaan.

SIF – BK-46 28-23 (11-12)

Yleisöä: 349

Erotuomarit: Nieminen-Tuomi

Maalintekijät:
SIF: Theo Westerlund 8, Anton Luuppala 6, Gustav Svanbäck 4, Christoffer Modig 3, Jaan Kauge 3, Vincent Voutilainen 2, Ian Martin 1, Rasmus Blässar 1
BK-46: Alex Lignell 6, Janne Korpimäki 5, Oscar Udd 3, Victor Westerlund 3, Janis Selge 3, Robin Mattsson 1, Johan Skogberg 1, Kenneth Dahlberg 1

Ulosajot ja sulkemiset:
SIF: Vincent Voutilainen, Theo Westerlund
BK-46: Oscar Udd, Janne Korpimäki

LähiTapiola-tähdet:
*** Theo Westerlund, SIF
** Anton Luuppala, SIF
* Alex Lignell, BK-46

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk