SIF löysi kadonneen voittovireen HIFK:n vieraana

Helsingin Urheilutalosta on muodostumassa SIF:lle ”toinen kotikenttä”. Siuntiolaiset uusivat kauden avauskierroksen temppunsa, hakivat vierasvoiton HIFK:sta ja saivat samalla jo pitkäksi venyneen voitottoman putkensa poikki.

Kotijoukkue HIFK otti alun jälkeen komennon pelistä ja oli avausjakson puolivälin jälkeen jo neljän maalin johdossa. SIF kuroi eron kuitenkin umpeen ja taukoa Helsingin Urheilutalossa vietettiin tasalukemissa 13-13.

Siuntiolaiset tulivat toisella jaksolle vahvasti ja johtivat reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen jo viidellä maalilla. HIFK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kuroi eroa kiinni ja päätöskymmenminuuttiselle lähdettiin vieraiden niukassa kahden maalin johdossa. HIFK käänsi tämän jälkeen pelin jälleen johdokseen hetkeksi, SIF nousi kuitenkin uudestaan mukaan peliin ja loppuminuutit olivat melkoista jännitysnäytelmää, mutta lopulta Christoffer Modigin kaksi maalia osoittautuivat ratkaiseviksi vierasvoiton kannalta.

Siuntiolaisille voitottoman putken katkaiseminen kovan taistelun jälkeen maistui makealle.

– Puolustus toimi tänään hyvin ja hyökkäyksissäkin oli vauhtia. Maalissa Mikael Heinonen pelasi loistavasti. Tänään kundeilla oli hyvä asenne ja voittaminen tuntui kivalta, iloitsi päävalmentaja Kaj Hagman.

– Ensimmäisen jakson lopulla saimme puolustuksen toimimaan ja sitten vastaiskut onnistuivat. Tärkein apu voitossa oli meidän parempi asenne ja hyvä fiilis kentän puolella, totesi puolestaan ottelun vakuuttavin pelaaja Modig.

HIFK-luotsi Kenneth Bäcklund ei omiensa esitystä täysin tyrmännyt hänkään tappiosta huolimatta.

– Meillä oli hyvä startti peliin, mutta kolmen maalin johdossa puolustus hellitti otettaan. Silloin SIF sai parempia heittopaikkoja ja Klepalla oli vaikeampi jakso maalissa. Toisen puoliajan alussa Siuntio pääsi karkuun ja oltiin melkein ulkona pelistä, mutta hyvin noustiin vielä pelaamaan voitosta. Aika ympäripyöreä matsi, jonka SIF onnistui paremmin ratkaisemaan, Bäcklund pyöritteli.

HIFK – SIF 23-25 (13-13)

Yleisöä: 73

Tuomarit: Miro Korja, Jonas Laitinen

Maalintekijät:
HIFK: Nikola Zujic 7, Mirza Mimic 5, Olev Eensalu 5, Antti Koskela 3, Christoffer Eneberg 1, Harri Pitkänen 1, Thomas Åkermarck 1
SIF: Christoffer Modig 7, Gustav Svanbäck 5, Ian Martin 4, Jaan Kauge 3, Ravo Voosalu 3, Vincent Voutilainen 2, Anton Luuppala 1

Varoitukset:
HIFK: Antti Koskela, Nikola Zujic, Kenneth Bäcklund
SIF: Vincent Voutilainen, Ravo Voosalu, Jaan Kauge

Ulosajot:
HIFK: Christoffer Eneberg, Harri Pitkänen
SIF: Vincent Voutilainen 2, Jaan Kauge 2

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Christoffer Modig, SIF
** Nikola Zujic, HIFK
* Mikael Heinonen, SIF

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk