HC West vakuuttavaan voittoon ÅIFK:sta

HC West ja ÅIFK päättivät SM-liigan runkosarjan lauantaina Kauniaisten Luolassa. Kotijoukkue hallitsi peliä alusta saakka ja otti voiton vakuuttavasti.

Pelin henki tuli selväksi jo alkuminuuteilla, kun viiden peliminuutin jälkeen taululla komeilivat lukemat 4-0. Avausjakso edettiin Westin komennossa, mutta tauon alla ÅIFK nousi hetkeksi jo kahden maalin päähän. Taukolukemat olivat kuitenkin isäntien eduksi 16-12.

Toisen jakson alussa vieraat kävivät vielä kertaalleen kahden maalin tuntumassa, mutta sen jälkeen West alkoi repiä lisää eroa ja 18. minuutilla johto kasvoi jo kymmeneen maaliin. Tämän jälkeen voittajasta ei suurta epäselvyyttä enää ollut ja Westin voitto kirjattiin lopulta 12 maalin erolla.

HC Westin valmentaja Mikael Källman oli joukkueensa otteista kaikkineen ilahtunut.

– Kahdesta viimeisestä ottelusta olemme suoriutuneet erittäin hyvin ottaen huomioon että ajatukset on jo harhailleet play-offseissa ja että kaksi aloituskokoonpanon pelaaja on ollut loukkaantuneena. Olen erittäin tyytyväinen, Källman iloitsi.

ÅIFK:n Sebastian Andersson ei tappiota suuremmin selitellyt.

– Päästiin hyvin otteluun mukaan ja roikuttiin ensimmäisellä puoliajalla hyvin mukana. Tavoitteena toiselle puoliajalle oli että maali kerralla kurotaan eroa kiinni. Tekniset virheet nousi meidän kohtaloksi ja HC West pääsi karkuun. Ennalta ottelulla ei ollut niin paljon panostusta. joten tänään näin, Andersson muotoili.

Ottelun vakuuttavin pelaaja oli vahvaa kevättä pelaava HC Westin Sten Toomla.

– Ihan hyvin lähti peli käyntiin tänään ja johdettiin ottelua koko ajan. Edelleen peli aaltoilee ottelun sisällä hieman liikaa, mutta hyvä peli meiltä ottaen huomioon parin avainpelaajan poissaolo. Tästä jatketaan play-off -otteluihin, tiivisti Toomla.

HC West – ÅIFK 34-22 (16-12)

Yleisömäärä: 162

Erotuomarit: Westerlund Christian, Helander Jan

Maalintekijät:
West: Karlsson Robin 3, Jonathan Berg 1, Kihlstedt Sam 2, Lång Alexander 3, Forss Fredrik 1, Nyman Benjamin 1, Axel Carlander 1, Toomla Sten 8, Lindholm Albert 5, Koljonen Miro 5, Jan Hagman 4
ÅIFK: Tamminen Arttu 1, Nieminen Joonas 2, Andersson Sebastian 3, Tamminen Olli 4, Laine Topias 4, Eriksson Daniel 1, Brummer Paavo 1, Nyström Andreas 6

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Sten Toomla, HC West
** Fredrik Forss, HC West
* Albert Lindholm, HC West

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk