HC West haki komean voiton Atlas Vantaasta

HC Westin vire pudotuspelejä varten vaikuttaa olevan kunnossa, kun sarjakolmonen haki keskiviikkona selvän voiton sarjanelonen Atlas Vantaasta.

West tuli otteluun vahvasti, mutta Atlas Vantaa sai nopeasti rivinsä kuntoon ja 12. minuutilla oltiin tasalukemissa. Tästä West alkoi kuitenkin repiä eroa isäntien tuskaillessa maalinteon kanssa ja tauolla vierasjohto oli viidessä maalissa.

Kun West vei toisen jakson alun nimiinsä puhtaasti 5-0, alkoi ottelussa olla jo ratkaisun makua. Westin johto pysyi kymmenen maalin tuntumassa aina viimeiselle kymmenminuuttiselle, jolloin isännät kävivät seitsemän maalin päässä, mutta lopussa West piti johtoasemansa varmasti ja vielä kasvatti sitä loppuminuuteilla.

Kotijoukkueen valmentaja Martin Noodla ei sanojaan juuri säästellyt esitystä arvioidessaan.

– Mikään ei toiminut niin kuin piti. Kaikki meni pieleen. Isoin vaaratilanne oli se että hävittiin kuudessa metrissä kaikki 1-1 tilanteet. Treeneissä kaikki näytti loistavalta, mutta ei tänään.

– Silti uskon että pystymme taistelemaan mitaleista, Noodla kuitenkin lisäsi.

Vierasjoukkueen valmentaja Mikael Källmanilla oli huomattavasti aurinkoisemmat tunnelmat huolimatta vaikeista lähtökohdista otteluun.

– Jouduttiin yhtäkkiä yllättävään tilanteeseen kun takamiesosasto meni uusiksi. Protsenkolla  oli pohje jumissa ja Silfver oli 39 asteen kuumeessa. Silti lähdettiin kovalla puolustamisella ja vastaiskuilla voittamaan, ja se onnistui. Atlas oli vähän hengetön, en tiedä miksi, Källman sanaili.

LähiTapiolan tähtipelaaja Miro Koljonen näki ottelun olleen Westin paras vantaalaisia vastaan kuluvalla kaudella.

– Aikaisemmissa  Atlas-matseissa ei puolustettu samalla tavalla kuin tänään. Nyt tehtiin hyvää duunia 45 minuuttia. Sitten päästettiin Atlas vähän mukaan, mutta lopussa skarpattiin. Hyökkäys takkuili ekalla puoliajalla, mutta tokalla se toimi paremmin, Koljonen arvioi.

Atlas Vantaa – HC West 18-29 (8-13)

Yleisö: 327

Erotuomarit: Kolja Miro, Metsämäki Christopher

Maalintekijät:
Atlas Vantaa: Näntö Erkka 5, Lujanen Jyri  3, Maksimovic Milos 3, Cacic Mladen 1, Aalto Toni 1, Laitinen Heikki 1, Lehtonen Oskari 1, Kinos Nikko 1, Forsström Filip 1, Säkkinen Sebastian 1
West: Toomla Sten 9, Koljonen Miro 6, Hagman jan 3, Nyman Benjamin 3, Forss Fredrik 2, Karlsson Robin 2, Lång Alexander 2, Kihlstedt Sam 1, Lindholm Albert 1

Varoitukset:
Atlas Vantaa: Laitinen Heikki, Lehtonen Oskari, Hellakoski Anthony
West: Kihlstedt Sam, Lång Alexander, Koljonen Miro

Ulosajot:
Atlas Vantaa: Vainikk Mikk 1, Aalto Toni 1, Laitinen Heikki 1, Maksimovic Milos 2
West: Lång Alexander 2, Forss Fredrik 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Miro Koljonen (West)
** Sten Toomla (West)
* Erkka Näntö (Atlas)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk