Dickenin vahva alku riitti voittoon HIFK:sta

Dicken tuli todella vahvasti lauantaiseen vierasotteluun HIFK:ta vastaan ja ratkaisi kamppailun edukseen käytännössä nopeasti, vaikka HIFK lopussa tuntumaan pääsikin.

Dicken hallitsi alkuminuutteja selkeästi ja johti 14 minuutin kohdalla ottelua jo peräti 8-1. HIFK pääsi tämän jälkeen hiukan paremmin peliin mukaan, mutta Dicken johti tauolle mentäessä edelleen kuudella maalilla.

Toisella jaksolla Dicken käväisi jo kymmenen maalin johdossa ja viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa eroa oli edelleen yhdeksän maalia. HIFK intoutui vielä vahvaan loppuvetoon, mutta neljää maalia lähemmäs isännät eivät yltäneet ja Dicken piti lopulta suhteellisen helposti kiinni johtoasemastaan.

HIFK:n päävalmentaja Kenneth Bäcklund myönsi, että ottelu ratkesi pitkälti jo alkuvaiheissa.

– Pahimmat ongelmat oli pelin alussa, kun omilla virheillä päästimme Dickenin heti karkumatkalle. Vartissa ero oli lähes 10 maalia ja matsi oikeastaan siinä. Puolustus pelasi hyvin koko matsin, ja loppuhetkillä hyökkäyskin alkoi toimia, kun liika varovaisuus jäi pois ratkaisuista, Bäcklund pohti.

Dicken-luotsi Björn Monnberg näki pelin jokseenkin käänteisesti, mutta painotti, ettei joukkueella suurta hätää lopulta ollut.

– Ekalla jaksolla puolustimme vahvasti, mutta toisella puolikkaalla asenne pääsi hieman hiipumaan. IFK vastaavasti paransi peliään toisella puoliajalla, mutta emme joutuneet paniikkiin eron pienentyessä, Monnberg sanoi.

Ottelun vakuuttavin pelaaja löytyi Dicken-maalin suulta, jossa Mikael Mäkelä torjui vakuuttavasti.

– Ensimmäisellä jaksolla koko joukkue puolusti juuri niin kuin oltiin sovittu, ja heittoja oli helppo ottaa kiinni. Toisen jakson lopussa jalka ei enää liikkunut, ja IFK pääsi läpi vapaisiin heittopaikkoihin, Mäkelä säesti päävalmentaja Monnbergia.

HIFK – Dicken 21-25 (6-12)

Yleisöä: 182

Erotuomarit: Harri Nieminen, Markku Tuomi

Maalintekijät:
HIFK: Antti Koskela 5, Nikola Zujic 5, Alexander von Numers 4, Jasper Hellberg 3, Olev Eensalu 2, Johannes Bargum 2
Dicken: Benny Broman 4, Filip Söderlund 4, Anton Rémy 4, Joacim Broman 3, Timmy Thor 2, Ben Weber 2, Philip Ahlgren 2, Joona Hertola 1, Teemu Hertola 1, Thomas Hållfast 1, Valdar Noodla 1

Varoitukset:
HIFK: Alexander von Numers, Johannes Bargum, Mirza Mimic, Toni Kallio
Dicken: Joona Hertola, Ben Weber, Filip Söderlund

Ulosajot:
HIFK: Tomi Sivén, Johannes Bargum
Dicken : Timmy Thor 2, Ben Weber 2, Filip Söderlund

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Mikael Mäkelä, Dicken
** Filip Söderlund, Dicken
* Antti Koskela, HIFK

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk