Dicken otti avausvoiton Atlaksesta

Viime kauden hopeamitalisti Dicken aloitti kauden 2014-15 vakuuttavasti hakemalla vahvistuneesta Atlaksesta voiton lauantaina. Energia-Areenalla pelattu ottelu päättyi lopulta Dickenin voittoon selvällä kahdeksan maalin erolla.

Dicken nappasi johdon haltuunsa heti alkuminuuteilla ja piti siitä myös kiinni. Ero vieraiden hyväksi pysyi parin maalin tuntumassa, kunnes Dicken pystyi repimään kaulaa hiukan lisää. Ero kävi jo kuudessa maalissa, mutta Atlas puristi taukoon mennessä kolmen maalin päähän.

Tauon jälkeen Dicken lisäsi johtoaan uudestaan ja toisen jakson puolivälissä vieraiden johto oli jo kymmenen osumaa. Atlas sai hiukan kaunisteltua lukemia, mutta ei pystynyt enää tosissaan Dickenin voittoa uhkaamaan.

Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg oli ottelun jälkeen tyytyväinen ennen kaikkea puolustuspelaamiseen.

– Voitto perustui siihen, että saatiin puolustus toimimaan pääasiassa hyvin ja sitä kautta maalivahdille helppoja torjuntoja. Vaikea sanoa vielä kuinka kovassa iskussa joukkue oikeastaan on, kun molemmille tämä oli vasta ensimmäinen peli, Monnberg arvioi.

Seitsemän maalia heittänyt Benny Broman vei ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin ja komppasi Monnbergia.

– Kuten valmentaja sanoi, niin puolustuspeli meillä oli kunnossa. Asenteella jaksoimme tsempata koko pelin. Emme käyneet Atlasta ollenkaan läpi ennen peliä, vain omaa peliämme. Siihen nähden pelimme molemmissa päissä tuntui toimivan ihan kohtuullisesti.

Atlas-valmentaja Martin Noodla sen sijaan oli erittäin pettynyt taiston tauottua.

– Ollaan tähän mennessä treenattu ja pelattu nopeaa peliä. Tänään sitä ei ollut ollenkaan. Ne asiat mitä oltiin sovittu kopissa ennen peliä, eivät siirtyneet kentälle. Moni asia vaikutti varmasti esitykseemme, osittain oli varmasti kaiken uuden tuomaa jännitystä.

– Mutta mielestäni kaikki on meillä hyvin ja olemme vasta alkuvaiheessa kehitystä. Puhe kentällä loisti meillä täysin poissaolollaan. Kovuus puolustuksessa meni Dickenille täysin 6-0. Meillä riittää duunia ja sitä ollaan valmiita tekemään, Noodla vakuutti.

Atlaksen Anthony Hellakoski allekirjoitti tietynlaisen uutuudenkarheuden.

– Alkuun oli aika haastavaa pelata uusien kanssa, etenkin yhteispeli ja toisten ajatusten lukeminen vaativat vielä paljon hiomista. Vaikea sanoa, että miksi kaikki mitä ollaan treeneissä käyty, ei siirtynyt ollenkaan mukaan. Liikuttiin enemmän sivuittain kuin eteenpäin ja se ei tuo tulosta.

Atlas – Dicken 22-30 (12-15)

Yleisömäärä: 627

Erotuomarit: Harri Nieminen & Markku Tuomi

Maalintekijät:
Atlas: Vrgoc Dragan 6, Näntö Erkka 4, Hellakoski Anthony 4, Aalto Toni 2, Laitinen Heikki 2, Shevchenko Sergei 2, Säkkinen Sebastian 1, Fistonic Jure 1
Dicken: Broman Benny 7, Rémy Anton 7, Thor Timmy 6, Broman Joacim 4, Söderlund Filip 3, Knuts Max 2, Hertola Teemu 1

Varoitukset:
Atlas: Vrgoc Dragan, Fistonic Jure
Dicken: Hertola Teemu, Knuts Max

Ulosajot:
Atlas: Åstrand Kenneth 2, Maksimovic Milos, Fistonic Jure, Shevchenko Sergei
Dicken: –

LähiTapiola-tähdet:
* Patrik Roslander, Dicken
** Joacim Broman, Dicken
*** Benny Broman, Dicken

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk