Cocks puristi finaaleihin – Atlas Vantaa kaatui saappaat jalassa

Cocks raivasi tiensä SM-liigan finaaleihin Dickeniä vastaan kaatamalla Atlas Vantaan sunnuntaina neljännessä välierissä jatkoajan jälkeen.

Kotijoukkue aloitti ottelun pirteämmin ja piti niukkaan johtoa hallussaan lähes 20 minuuttia. Cocks puristi kertaalleen jo edellekin, mutta Atlas Vantaa käänsi ennen taukoa johdon uudelleen edukseen kahden maalin erolla.

Toisen jakson alussa Cocks puolestaan tuli nopeasti takaa ohi, mutta ei päässyt karkumatkalle ja peli eteni hyvin tasaisena. Tasaisissa merkeissä edettiin loppuminuuteille saakka ja pelikellon näyttäessä täyttä 30 minuuttia oltiin tasalukemissa.

Jatkoajan avauspuoliskon Cocks vei puhtaasti 3-0 ja tähän ottelu myös käytännössä ratkesi. Atlas Vantaa ei enää kahta maalia lähemmäs päässyt ja näin Cocks jatkaa mestaruutensa puolustamista finaaleissa.

Kotijoukkueen valmentaja Martin Noodla harmitteli miehistövaikeuksia, mutta kiitteli omiaan samalla hyvästä taistelusta.

– Kun jouduimme käyttämään laitapelaajia keskuspuolustuksessa se oli outo asetelma Cocksin tapaista joukkuetta vastaan. Koko ajan sai miettiä keitä miehiä kentälle laitetaan. Jokainen taisteli kuitenkin upeasti ja piti ottelun tapaisena. Cocks oli parempi jatkoajalla, Noodla myönsi.

Vierasjoukkueen valmentaja Kaj Kekki oli tyytyväinen puoleen pelaamisesta.

– Puolustus ja maalivahtipeli toimivat hyvin, mutta hyökkäysteho katosi Baltian liigan välieriin. [Tuomas] Laitinen oli Atlaksen maalissa loistava.

Ottelun kolmen tähden pelaaja Nico Rönnberg antoi vilpittömän tunnustuksen vastustajalle.

– Atlas taisteli hienosti. Meillä oli peli sekaisin alussa ja pelasimme hitaalla tempolla. Ja muutenkin Atlas on ollut kolmessa viime ottelussa erinomainen. Lisäksi Laitinen on loistavilla torjunnoilla aiheuttanut meille vaikeuksia. [Anthony] Hellakoski oli tänään ilmiömäinen, Rönnberg kehui.

–  Kekin periaate oli käyttää tässä ottelussa niitä miehiä, jotka ovat vähän vähemmän pelanneet, mutta lopussa pääsin kentälle uudestaan, kun tarvittiin hieman tuoreita jalkoja. Finaaliin lähdemme positiivisella mielellä, koska Dicken sopii meille paremmin kuin esimerkiksi Atlas.

Atlas Vantaa – Cocks 24-27 ja. (21-21, 11-9)

Cocks finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

Yleisö: 444

Erotuomarit: Leandersson Jan-Erik – Lindroos Mikael

Maalintekijät:
Atlas Vantaa: Hellakoski Anthony 12, Cacic Mladen 3, Aalto Toni 2, Maksimovic Milos 2, Kinos Nikko 1, Näntö Erkka 1, Säkkinen Sebastian 1, Lujanen Jyri 1, Lehtonen Oskari 1
Cocks: Sjöman Robin 5, Voika Kristo 5, Rönnberg Nico 4, Nentia Vitalie 4, Safronii Gheorghe 3, Ronnberg Andreas 3, Jansson Kristian 2, Leikama Niko 1

Varoitukset:
Atlas Vantaa: Näntö Erkka, Lehtonen Oskari, Lujanen Jyri, Noodla Martin
Cocks: Buciuman Andrei, Voika Kristo, Syrjälä Roni, Kekki Kaj

Ulosajot:
Atlas Vantaa: Näntö Erkka 2, Kinos Nikko, Lehtonen Oskari, Cacic Mladen
Cocks: Voika Kristo 2, Nenita Vitalie, Krivchikov Mykhaylo

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Nico Rönnberg, Cocks
** Anthony Hellakoski, Atlas Vantaa
* Kiril Morozov, Cocks

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk