Atlas Vantaa haki selvän voiton Dynamo Riihimäestä

Dynamo Riihimäki ja Atlas Vantaa kohtasivat viikonlopun ainoassa SM-liigan ottelussa lauantaina ja pisteet matkasivat Vantaalle selkeällä 19 maalin marginaalilla.

Dynamo johti ottelua ensimmäisen ja ainoan kerran lukemin 1-0, mutta heti alussa ero ei kuitenkaan lähtenyt repeämään. Vielä 20 peliminuutin jälkeen vieraiden johto oli vain kolme maalia, mutta taukoon mennessä ero repesi jo ratkaisevan tuntuiseen kymmeneen osumaan.

Kun Atlas kasvatti johtonsa toisen jakson ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana jo 15 maaliin, oli ottelu käytännössä ratkaistu. Dynamo puristi parhaimmillaan 12 maalin päähän, mutta loppuminuuteilla Atlas venytti eron lähes 20 maaliin.

Dynamo Riihimäen päävalmentaja Pekka Lappalainen näki ratkaisun hetkien olleen nimenomaan avausjakson lopulla.

– Pelissä pysyttiin hyvinkin mukana ensimmäiset 20 minuuttia. Sitten tuli jakso joka hävittiin 6-0, joka olikin sitten pelin käännekohta. Toisen jakson loppuun tuli vielä 7-0 jakso. Edelleen toistuu se, että meille tulee turhaan tuollaisia hetkiä, Lappalainen harmitteli.

Atlas Vantaan luotsi Besim Qerimi ei liikoja suurinumeroisesta voitosta riehaantunut.

– Meni vähän niin kuin oli odotettu. Pelikuri ei ollut paras mahdollinen. Pystyttiin vähän säästelemään osaa pelaajista. Tasoero on tuo minkä peli osoitti.

11 maalia iskenyt vantaalaisten Säkkinen Sebastian valittiin ottelun tähtipelaajaksi.

– Hyvä peli oli. Toisella jaksolla ei enää oikein juostu ja autettu puolustuksessa Totoa [maalivahti Theodotos Christou]. Ensimmäinen jakso oli meiltä parempaa peliä, Säkkinen arvioi.

Dynamo Riihimäki – Atlas Vantaa 22-41 (12-22)

Yleisö: 191

Maalintekijät:
Dynamo Riihimäki: Virtanen Perttu 1, Viljanen Valtteri 5, Alander Elias 2, Viljanen Ville3, Väänänen Jussi 1, Linden Ville2, Tuomi Osmo 5, Nieminen Reima 2
Atlas: Aalto Toni 2, Kinos Nikko 5, Åstrand Kenneth 7, Vainikk Mikk 5, Laitinen Heikki 1, Forsström Filip 1, Säkkinen Sebastian 11, Maksimovic Milos 2, Hellakoski Anthony 6, Lujanen Jyri 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Säkkinen Sebastian
** Christou Theodotos
* Viljanen Valtteri

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk