Atlas ja West kuumassa kamppailussa pistejakoon

Atlas Vantaa otti avauspisteensä ja HC West pelasi jo kauden toisen tasapelinsä joukkueitten väännettyä todellisessa trillerissä Energia Areenalla lauantaina loppuun saakka pisteistä. Atlas nousi lopussa takaa ja loppunumerot kirjattiin 20-20.

Ottelu alkoi erittäin tarkoissa merkeissä ja maaleja nähtiin harvakseltaan, vielä avausjakson puolivälissä taululla olivat todella niukat numerot 2-4. Mitään maalikarkeloita ei tästä eteenpäinkään vietetty, mutta Atlas sai tukossa olleita maalihanojaan hiukan auki ja Westin jo orastanut karkumatka jäi yritykseksi. Tauolle Energia Areenalla mentiin kuitenkin Westin kahden maalin johdossa.

Tauon jälkeen Atlas kuroi nopeasti tilanteen tasoihin ja sitten edettiin todellisen trillerin merkeissä. West nykäisi uudestaan kolmen maalin eron, mutta Atlas tuli takaa ja siirtyi puolestaan kahden maalin johtoon. West puolestaan puristi jälleen rinnalle ja jo ohikin, mutta viimeisen kymmenminuuttisen aluksi Atlas tasoitti jälleen pelin nyt lukemiin 18-18. Tämän jälkeen edettiin ulosajojen sävyttämänä yli kuusi minuuttia ilman yhtään maalia, kunnes Westin Benjamin Nyman sai kuivan kauden poikki.

Ottelu huipentui päätösminuutille. Ensin West meni kahden maalin johtoon, mutta Atlas kavensi heti perään ja lopulta kahden pelaajan ylivoimalla Dragan Vrgoc niittasi vantaalaiset tasapeliin.

Kotijoukkueen valmentaja Martin Noodla oli esitykseen vähintäänkin puolittain tyytyväinen.

– Oli odotettavissa, että tulee tasainen peli ja uskoin, että nyt vihdoin meidän peli rupeaa rullaamaan. Ihan niin ei käynyt. Nyt puolustuspeli oli loistavaa, mutta hyökkäyspelissä puuttuu rentous. Tehtiin paljon työtä, mutta ne helpot maalit jäivät tulematta.  Positiivista oli se, että nyt oli henkeä ja taistelua, Noodla sanoi.

Peli-ilme oli ottelun vakuuttavimpana pelaajana palkitun Atlas-maalivahti Tuomas Laitisenkin mukaan suurin ero aiempaan.

– Kahden tappio-ottelun jälkeen käytiin kovia  keskusteluja ja ne auttoivat. Nähtiin, että tähän asti on ollut korvien välistä kiinni. Ero aikaisempaan oli se, että nyt oli taistelutahtoa ja henkeä. Ja kun muut taistelivat, niin itsekin pääsin vireeseen. Olen tähän asti ollut itsekin surkea. Tämän jälkeen on helpompi lähteä seuraaviin otteluihin, Laitinen vakuutti.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Mikael Källmania  jäi kismittämään jo tuloillaan olleen voiton lipuminen käsistä.

– Silkkaa tyhmyyttä, että menetettiin viimeisen minuutin aikana kahden maalin johto. Lopussa pudottiin turhaan liian alas. Olisi ehdottomasti pitänyt voittaa ja vaikka Laitinen on hyvä maalivahti, niin me teimme hänestä liian hyvän. Nyt, kun Ricke Sundberg lähti pois, niin semmoista heittovoimaa meillä ei enää ole., Källman tuskaili.

Atlas – HC West 20-20 (7-9)

Yleisöä: 512

Tuomarit: Korja Miro – Laitinen Jonas

Maalintekijät:
Atlas: Säkkinen Sebastian 5, Näntö Erkka 3, Hellakoski Anthony 3, Vrgoc Dragan 3, Aalto Toni 2, Kivinen Jani 1, Maksimovic Milos 1, Lehtonen Oskari 1, Shevchenko Sergei 1
West: Koljonen Miro 4, Karlsson Robin 4, Silfver Sami 4, Genberg Anders 3, Toomla Sten 2, Lång Alexander 2, Nyman Benjamin 1

Varoitukset:
Atlas: Vrgoc Dragan, Näntö  Erkka
West: Silfver Sami, Koljonen Miro, Källman Mikael

Ulosajot:
Atlas: Näntö Erkka 2, Maksimovic Milos, Hellakoski Anthony, Vrgoc Dragan
West: Anders Genberg 3, Koljonen Miro  2, Toomla Sten, Forss Fredrik, Silfver Sami

Sulkeminen:
West: Genberg Anders (56. min.)

LähiTapiola-tähdet:
*** Laitinen  Tuomas, Atlas
** Genberg Anders, West
* Karlsson Robin, West

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk