ÅIFK otti arvokkaat pisteet HIFK:lta

Kaimaseurojen ÅIFK:n ja HIFK:n kohtaaminen keskiviikkona Turussa kulki pääosin isäntien merkeissä ja molempien jaksojen vahvat loput takasivat turkulaisille komean voiton maalein 38-31.

Vierailija HIFK:n terävän alun jälkeen ottelu tasoittui nopeasti ja ero vaihteli suuntaan ja toiseen repeämättä sen enempää aina tilanteeseen 15-14 saakka. Tästä ÅIFK kuitenkin nykäisi ja latoi neljä maalia kolmessa minuutissa ennen taukoa.

Tuo nykäisy tauon alla osoittautui lopulta melkoisen ratkaisevaksi. HIFK pääsi muutamaan kertaan kaventamaan eron neljään maaliin, mutta lähemmäs isännät eivät helsinkiläisiä enää päästäneet ennen kuin reilu kuusi minuuttia ennen loppua numerot olivat 32-29. Tämän jälkeen ÅIFK vei seuraavat minuutit kuitenkin lukemin 4-0 ja ottelu sai lopullisen ratkaisunsa.

ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson oli tyytyväinen omiinsa useammaltakin osin.

– Kaikin tavoin hyvä peli, annoimme heidän tehdä maaleja harjoiteltujen kuvioiden jälkeen, mutta aikalisän jälkeen paransimme puolustusta. Voimme heittää ohi ja silti antaa hyvän vastuksen, kun olemme parantaneet puolustusta. On hermostuttavaa, kun on vain neljän maalin ero, mutta käytämme pelaajia hyvin ja annamme heidän myös levätä, Andersson sanoi.

Seitsemän maalia heittänyt Topias Laine nappasi ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin.

– Tosi hyvä hyökkäys. Puolustuksessa oli hieman hidasta alussa, mutta pääsimme vauhtiin ottelun puolivälissä. HIFKillä oli monta huonoa ratkaisua, mikä antoi meille tilaisuuden tehdä helppoja maaleja. Meillä oli hyvä joukkuehenki koko ottelun, Laine hehkutti.

HIFK:n päävalmentaja Kenneth Bäcklund ei ottelun jälkeen ollut kommentointituulella.

ÅIFK – HIFK 38-31 (19-14)

Yleisömäärä: 158

Erotuomarit: Harri Nieminen – Markku Tuomi

Maalintekijät:
ÅIFK: Arttu Tamminen 5, Joonas Nieminen 1, Sebastian Andersson 7, Olli Tamminen 1, Topias Laine 7, Paavo Brummer 2, Niklas Manderoos 2, Christoffer Myström 8, Andreas Nyström 5
HIFK: Jasu Heino 1, Antti Koskela 6, Olev Eensalu 7, Jasper Hellberg 4, Nikola Zujic 7, Mirza Mimic 6

Ulosajot:
ÅIFK: Arttu Tamminen x1, Sebastian Andersson x1, Paavo Brummer x1, Andreas Nyström x1
HIFK: Christoffer Eneberg x1, Mirza Minic x1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** ÅIFK: Topias Laine
** ÅIFK: Axel Lindberg
* HIFK: Olev Eensalu

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk