Taistelu neljännestä sijasta – Atlas Vantaa isännöi ÅIFK:ta

Atlas Vantaa ja ÅIFK kohtaavat lauantaina runkosarjan neljännen sijan ja puolivälierien kotiedun kannalta erittäin merkittävässä ottelussa.

Atlas Vantaa on pitänyt SM-liigan runkosarjan neljättä sijaa hallussaan lähes koko kauden, mutta lauantaina Energia Areenaan saapuva ÅIFK pystyy ohittamaan vantaalaiset ja viemään pudotuspelien kotiedun, jos se voittaa lauantaina ja nappaa vielä pisteet HIFK:lta ja BK-46:lta.

Jos taas Atlas voittaa lauantain tärkeän ottelun, sen neljäs sija on lähes varma, jos ei sitten ÅIFK onnistu viemän pisteitä runkosarjan viimeisessä ottelustaan Westiltä, joka on myös Atlas Vantaan viimeinen vastustaja runkosarjassa 11. maaliskuuta. ÅIFK joutuu toki seuraamaan myös muita, sillä perjantaina Dynamo Riihimäen kaatanut HIFK nousi jo ohi pisteelle, joskin helsinkiläisillä on enää yksi ottelu runkosarjassa pelaamatta.

Keskiviikkona Atlas Vantaa kävi siipirikkoisena Riihimäellä esittämässä sekä hyviä että huonoja puoliaan. Hyvän ja lupaavan avauspuoliskon jälkeen tuli lopulta kahdeksan maalin tappio Cocksia vastaan. ÅIFK:lla sen sijaan on ollut viikko aikaa keskittyä vantaalaisten kaatamiseen.

ÅIFK Kärsi edellisessä ottelussaan tappion Dickenille, mutta sitä ennen turkulaisilla oli alla vahva kolmen ottelun voittoputki.

Kauden liigaottelut ovat joukkueitten kesken tasan 1-1. Lokakuussa ÅIFK vieraili Energia Areenassa ilman muutamia avainpelaajiaan ja sai kyytiä 32-20. Uuden vuoden alkajaisiksi tahti oli Turussa toinen, lopputulos 29-24 ÅIFK:lle.

ÅIFK:n peli sielu on Andreas Nyström, joka pelinrakentelun ohella on tehtaillut maaleja siiinä määrin, että on noussut liigan maalitilaston kärkeen 128 osumalla. Atlaksen ykkönen Sebastian Säkkinen on päässyt 107:ään ja on viidentenä. Tilastoykkönen on myös Atlaksen riveissä. Tuomas Laitinen on koonnut torjunnoillaan 23 LähiTapiola-tähteä ja nyt vantaalaisten riesaksi tuleva Nyström 17. Hän on tähtipörssin kuutonen.

– On pakko voittaa, Atlas Vantaan valmentaja Martin Noodla sanoi seuran verkkosivuilla ja toivoi, että joukkue löytäisi nyt todellisen pudotuspelifiilingin ja taisteluhengen, joka kestäisi läpi koko ottelun.

Oman värinsä otteluun tuo ruotsalainen erotuomarikaksikko Sebastian Buck – Kenneth Cardell.

Ottelu alkaa lauantaina kello 14.00.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk