Kohti puolivälieriä: BK-46 haastamaan Cocksia

SM-liigan viimeinenkin puolivälieräsarja pyörähtää käyntiin tiistaina 24.3., kun runkosarjan ykkönen Cocks ja kahdeksas BK-46 kohtaavat ensimmäisessä ottelussa Riihimäellä.

Cocks on pelannut kauden aikana SM-liigan lisäksi Baltian liigaa ja EHF Challenge Cupia ja loukkaantumiset kesken kauden toivat vielä oman mausteensa urakointiin. Päävalmentaja Kaj Kekin mukaan tätä taustaa vasten kausi meni runkosarjan osalta jopa yläkanttiin.

– Selvisimme runkosarjasta ihan hyvin. Loukkaantumissuma sai aikaan sen, että jäljelle jääneet pelaajat joutuivat urakoimaan järjettömän paljon. Loppuvaiheessa runkosarjaa emme tavoitelleet enää edes sen voittoa, vaan pyrimme selviämään hengissä ja ehjinä. No, sekin riitti sitten voittoon, Kekki toteaa.

BK-46:n kaudessa on ollut samoja piirteitä. Joukkue kärsi melkoisesta loukkaantumissumasta yhdessä vaiheessa, eikä ole päässyt ihan parhaaseen iskuunsa.

– Onhan tämä ollut meille melkoista vuoristorataa. Uskoimme kaikki parempiin tuloksiin loukkaantuneitten paluun myötä, mutta ihan niin ei ole käynyt. Osa meistä ei vielä ole kunnossa ja välillä tämä on tuntunut kuin uudelta joukkueelta, vaikka kausi on edennyt jo pitkälle, BK-kapteeni Victor Westerlund miettii Västra Nylandissa.

Cocks hävisi runkosarjassa kaksi ottelua, ne peräjälkeen ehkä pahimman rasituksen keskellä. Muuten riihimäkeläiset raapivat voittoja vaikka väkisin. myös runkosarjan kaikki kolme kohtaamista BK-46:n kanssa päättyivät Cocksin voittoon – ei ylivoimaisesti, mutta kuitenkin.

Suuria muutoksia Cocksin ei pelaamiseensa tarvitse päävalmentaja Kekin mukaan tehdä.

– Joukkueella on samat vahvuudet pudotuspeleissä kuin runkosarjassa. Olemme juuri niin vahvoja kuin viimeinen pelimme. Meille tiukka ottelutahti on arkipäivää, joten ehkäpä yksi merkittävä tekijä on siinä. Ensimmäinen puolivälierä on kauden 56. ottelu, Kekki laskee.

– Lisäksi puolivälieriin meillä on kuitenkin tarjolla laajempi vaihtopenkki kuin moneen kuukauteen.

Cocksin sairastupa ei tosiaan ole yhtä kansoitettu kuin vielä vähän aikaa sitten, mutta aivan täydellä pakalla Kekki ei pääse edelleenkään operoimaan.

– Georghe Safronii  ja Antti Valo ovat vielä toistaiseksi poissa, mutta tulevat mukaan lähiaikoina. Teemu Tammisen ja Marius Alekseejevin kausi on paketissa.

BK-46:ssa tiedostetaan ennakkoasetelmat hyvin, mutta puolivälieriin lähdetään rohkeasti hakemaan yllätystä.

– On ihan ok olla tuomittu etukäteen ja meillähän ei ole mitään hävittävää. Meidän osaltamme kyse on pitkälti siitä, että päät eivät saa painua jos tulee vastoinkäymisiä, Westerlund miettii.

– Puhtaan pelillisesti maalivahtiemme pitää olla todella liekeissä, puolustuksen tiivis ja vastahyökkäysten tehokkaita. Toki helpottaisi, jos Cocksin asenne on liian täynnä itseluottamusta. Haluamme päättää kauden positiivisesti.

Cocks on siis puolivälieräsarjan selkeä ennakkosuosikki, mutta vastustajaa ei raaseporilaisten toiveista huolimatta lähdetä aliarvioimaan lainkaan.

– Nuori ja nopea joukkue, Kekki luonnehtii BK-46:tta.

Kohtaamiset runkosarjassa:
19.11. BK-46 – Cocks 24-31
10.01. BK-46 – Cocks 23-26
04.03. Cocks – BK-46 32-21

Puolivälierien ohjelma:
Ti 24.03. 18.30 Cocks – BK-46
To 26.03. 19.00 BK-46 – Cocks
Ma 30.03. 18.30 Cocks – BK-46
tarvittaessa:
Ke 01.04. 19.00 BK-46 – Cocks
To 02.04. 18.30 Cocks – BK-46

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk