Kohti finaaleja: Dicken metsästää kultaa haastavista lähtökohdista

Sanooko kolmas kerta toden? Dicken kohtaa Cocksin kolmantena perättäisenä vuonna SM-liigan finaaleissa ja hakee nyt kahden hopeasijan jatkoksi kirkkaimpia mitaleita.

Runkosarjassa Dicken kärsi molemmissa kotiotteluissaan tappion Cocksille, mutta haki voiton ainoasta Riihimäellä pelatusta ottelusta. Dickenin päävalmentaja Björn Monnbergin mukaan runkosarjakohtaamisia ei kannata kuitenkin liikoja tuijotella finaalien käynnistyessä torstaina.

– Ei sen enempää. Finaalit ovat oma lukunsa, Monnberg painottaa.

Dicken varmisti finaalipaikkansa jo 15.4. ja nyt pelataan todella tiiviisti finaalit – edessä on kovimmillaan viisi ottelua kahdeksan päivän aikana. Välissä oli maajoukkuetauko, joka Dickenin osalta sujui monen pelaajan kohdalla nimenomaan edustustehtävissä.

Monnberg on toki ylpeä siitä, että Dicken-pelaajista niin moni nousi joukkueeseen EM-karsintaotteluihin Itävaltaa vastaan, mutta kolikolla on toinenkin puolensa. Valmistautuminen finaaleihin ei ole ollut seurajoukkueen kannalta ideaali ja hiukan tasoitusta Dicken tätä myötä antaan etenkin kun moni EM-karsinnoista sivuun loukkaantumisen takia jäänyt tai jättäytynyt pelaaja edustaa nimenomaan finaalivastustaja Cocksia.

– Lukuisten maajoukkuepelaajien jäätyä sivuun tai estyttyä edustamasta Suomea peräti yhdeksän Dicken-pelaajaa sai kunnian taistella maajoukkueen väreissä EM-karsinnoissa. Tämä, sinänsä hieno asia, yhdistettynä järjettömään finaaliaikatauluun tarkoittaa kuitenkin sitä, että joukkueen valmistautuminen loppuotteluihin on ollut erittäin haasteellinen, Monnberg sanoo suoraan.

Taistelemaan Dicken on finaaleihin joka tapauksessa lähdössä ja Monnberg toivoo myös yleisön saapuvan joukkueen tueksi taistelussa kultaisista mitaleista. Dickenin edellinen ja toistaiseksi ainoa mestaruus on keväältä 1993.

– Nyt on loistava mahdollisuus tulla kannustamaan Dickeniä matkalla kohti unelmaa, Monnberg vinkkaa.

SM-liigan finaalien aikataulu:

To 07.05 18:30 Cocks – Dicken Riihimäen Urheilutalo
La 09.05 16:00 Dicken – Cocks Pirkkolan Palloiluhalli
Su 10.05 14:55 Cocks – Dicken Riihimäen Urheilutalo
tarvittaessa:
Ke 13.05 18:30 Dicken – Cocks Pirkkolan Palloiluhalli
To 14.05 18:30 Cocks – Dicken Riihimäen Urheilutalo

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk