Jatkuuko Atlas Vantaan nousuvire Cocksia vastaan?

Kauden hiukan hapuilemalla aloittanut Atlas Vantaa on nopeassa tahdissa löytänyt jyvän ja etenee nyt jo kolmen ottelun voittoputkessa. Tämä putki joutuu todelliseen testiin keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu Cocks.

Mestaruutta puolustava Riihimäen Cocks on aloittanut kauden tutulla ryminällä: täysi potti neljästä ottelusta maalierolla 140-84, mikä tekee ottelukohtaiseksi keskiarvoksi 35-21. Viimeksi sunnuntaina Cocks näytti tehonsa, kun se lepsun avauspuoliajan jälkeen tiivisti puolustustaan ja pani liikettä hyökkäyksiin. HC Westin maalin taukojohto kääntyi viimeisen vartin aikana Cocksin eduksi 36-27 Rönnbergin veljesten vietettyä 17 maalin juhlia.

Kovassa nousukiidossa oleva Atlas Vantaa on siis kolmen peräkkäisen voiton jälkeen tositestissä Myyrmäen Urheilutalossa keskiviikkona klo 19, kun Cocks tulee vierailulle. Kotijoukkue on liigassa kolmantena ja Cocks toisena, kun kärjessä komeilee toinen puhtaan pelin joukkue Dicken. Kuuma kysymys vantaalaisittain kuuluukin, miten Cocks pysäytetään.

– Kovalla puolustuspelillä ja panemalla pallo nopeasti liikkeelle, on Atlas Vantaan päävalmentajan Besim Qerimin vastaus seuran verkkosivujen mukaan.

Lähes täysin samoin sanoin vastasi kotijoukkueen kapteeni, maalivahti Tuomas Laitinen eri aikaan esitettyyn samaan kysymykseen.

– Hyvällä puolustuksella ja kurinalaisella hyökkäyspelillä niin, ettei niille anneta kontria (vastahyökkäyksiä).

Vastahyökkäykset ovatkin yksi Cocksin aseista, ja niitten päättäjä on useimmiten maajoukkueen ykköslaituri Teemu Tamminen. Cocks menetti täksi kaudeksi Viroon palanneen monivuotisen tukipelaajansa Kristo Järven, mutta se ei ole taltuttanut riihimäkeläisten tahtia. Rönnbergin veljekset ovat tuoneet joukkueeseen uutta puhtia, ja kahdeksan miehen ulkomaalaiskaartista löytyy osaamista lähes joka pelipaikalle. Westiä vastaan heistä kunnostautui erityisesti moldovalainen Vitalie Nenita (6 maalia).

Cocksin uusiin ulkomaalaisiin kuuluu virolainen Marius Lepp, joka pelasi viimeksi Atlaksessa melko sekavan kauden. Atlakselle tuttu mies on myös Cocksin kakkosvalmentaja Jaakko Horelli, sinipaitojen luotsi 2011-13.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk