Historiallinen Riihimäen derby torstaina

Riihimäen Urheilutalolla tehdään historiaa torstai-iltana, kun kaksi käsipallon paikallisjoukkuetta iskevät yhteen ensimmäistä kertaa SM-tasolla. Historiallisessa ottelussa vasta kolme vuotta sitten perustettu Dynamo Riihimäki isännöi 40 vuotta sitten pääsarjataipaleensa aloittanutta Riihimäen Cocksia.

Torstain ottelussa kotijoukkueena toimiva Dynamo aloitti kautensa mainiosti ja nappasi heti ensimmäisessä liigaottelussaan tasapelipisteen HC Westiä vastaan. Kotiavauksen hurmos ei kuitenkaan kantanut enää seuranneissa vierasotteluissa ja kahden runsasmaalisen tappion myötä joukkue on valahtanut sarjataulukon viimeiselle sijalle.

Nyt entisistä cocksilaisista koostuva ryhmä tekee paluun kotikentälleen Urheilutalolle, mutta pystyykö joukkue lataamaan itsensä niin kovaan vireeseen, että saisi laitettua hallitsevan Suomen Mestarin Cocksin tiukille?

Myös Cocks aloitti hyvin kilpakautensa kotiareenallaan ja löi kaksi ensimmäistä vastustajaansa niin Baltian liigassa kuin SM-liigassakin.  Alkukauden tilastot SM-liigan osalta kertovat selvää kieltä ottelun ennakkosuosikista: Dynamo on tehnyt keskimäärin 23 maalia ottelua kohden ja Cocks puolestaan 31. Dynamolla päästettyjä maaleja on keskimäärin 35 ja Cocksilla vain 18,5.

Menneenä viikonloppuna Cocksin voittoputki kuitenkin katkesi Baltian liigan osalta Valko-Venäjällä, jossa SKA Minsk oli tyly isäntä kaukaa saapuneille vierailleen ja piti pisteet itsellään maalein 32-26. Toisessa ottelussaan Cocks onnistui viime hetkillä nousemaan tasoihin HC Meshkov Brestiä vastaan ja sai näin tuoda yhden arvokkaan vieraspisteen mukanaan Riihimäelle. Valko-Venäjällä Cocksin turmaksi koitui erityisesti pahasti vuotanut puolustus, johon ei vielä ole oikeita koostumuksia onnistuttu löytämään.

Dynamo Riihimäki – Riihimäen Cocks torstaina 9.10. kello 19:00 Riihimäen Urheilutalolla

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk