Atlas Vantaa valmis haastamaan Cocksin

SM-liigan mestaruutta puolustava Cocks on porskuttanut voitokkaasti niin kotimaassa kuin kansainvälisissä otteluissaan. Liigassa Cocks on tehnyt yhdeksässä ottelussa muusia vastustajistaan 7-22 maalin erolla – poikkeuksena Atlas Vantaa, joka hävisi vain neljällä maalilla lokakuussa Energia Areenassa.

Cocksin viimeiset kunnonnäytteet ovat kaksi ylivoimaista esitystä georgialaisjoukkuetta vastaan Euroopan Challenge Cupissa viime viikonloppuna ja keskiviikkoinen visiitti Turkuun, josta heltisi ÅIFK:sta melko vaivattomasti kahdeksan maalin voitto (36-28).

Atlas puolestaan sai kyytiä Dickeniltä viikonloppuna, ja yksi helmasynneistä oli aikaisemminkin nähty surkea alku. Miksi ihmeessä pelaajat nukkuvat alkuminuutit, päävalmentaja Besim Qerimi?

– Nyt alku meni pieleen jo toisessa ottelussa. Valmistautuminen ei ollut kohdallaan, Qerimi sanoi vantaalaisten verkkosivujen mukaan.

– Näki jo lämmittelyssä, että jotain oli pielessä, esimerkiksi syötöissä.

Cocksin kaltaista joukkuetta vastaan ei kannata nukkua alussa. Muuten taululla ovat hetkessä kymmenen maalin tappionumerot.

– Ilman muuta meidän on lähdettävä paremmin liikkeelle ja vältettävä teknisiä virheitä, joita Dickeniä vastaan tuli aivan liikaa. Hyökkäyksessä meidän on liikuteltava vastustajaa ja tietysti saatava puolustus pitämään, Qerimi sanoi.

Vähitellen parasta virettä pitkän toipilaskauden jälkeen lähestyvä Nikko Kinos ihmetteli päävalmentaja Qerimin tavoin joukkueen tahmeita alkuhetkiä muutamissa otteluissa.

– On siitä puhuttu, mutta on vaikea sanoa, mistä se johtuu, että alamme vasta 5-10 minuutin jälkeen pelaamaan kunnolla. Niin on käynyt muutaman kerran molempien puoliaikojen alussa. Hyvä kuitenkin, että ongelmia on nyt eikä kevään pudotuspeleissä , Kinos sanoi.

Takamiesten peluuttamisessa Atlas Vantaan valmennusjohdolla on pohdittavaa, kun Sergei Shevchenkon olkapäävamma osoittautui niin pahaksi, että koko kausi lienee ohi ja Toni Aalto kuntouttaa toistaiseksi pohjettaan. Kun Shevchenko vielä on vasuritakamies, hänen tonttinsa täyttäminen on hankalaa.

Cocksilta on puolestaan niin ikään pitkään sivussa työtapaturman takia leikkaukseen joutunut maalivahti Marius Aleksejev.

Ottelu lauantaina alkaa kello 15.00 ja puoliajalla arvotaan lisäksi Suomen Cupin välierät.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk