Atlas Vantaa lähtee haastamaan Cocksia

Keskiviikon ainoassa SM-liigan ottelussa hallitseva mestari Cocks saa vieraakseen Atlas Vantaa, joka on valmis haastamaan siipirikkoisen kotijoukkueen.

Cocksin ja Atlas Vantaan viime vuosien otteluitten tulokset ovat tosin olleet tylyä ja yksioikoista luettavaa. Mestaruusrohmu Cocks on ollut ylivoimainen vastustaja kuten useimmille muillekin liigamiehistöille. Keskiviikon liigakamppailun ennakkoasetelmat ovat vantaalaisittain kuitenkin tavanomaista optimistemmat, vaikka joukkueen lauantainen tasapelitaaperrus SIF:ää vastaan oli kaikkea muuta kuin toiveita nostattava.

Joulukuinen cupin finaali Cocksia vastaan osoitti, että Cocks on haavoitettavissa. Atlas Vantaa johti tauolla 14-11. Cocks tuli tasoihin vasta kymmenen minuuttia ennen loppua ja ratkaisi rutiinillaan voiton numeroin 25-21. Loppuottelun jälkeen Cocks on kokenut kovia. Finalisteista ovat nyt sivussa maalivahti Vasili Aleksejev, Nico Rönnberg ja Teemu Tamminen. Jo aikaisemmin kaudella ennen cupfinaalia ykköspelinrakentaja Andreas Rönnbergistä ja Kristian Janssonista oli tullut pitkäaikaistoipilaita, ja he ovat yhä sivussa.

Mennyt viikonloppu sujui Cocksilta tuloksellisesti varsin mukavissa merkeissä ja paikka Challenge Cupin puolivälieriin irtosi helposti kahden voiton myötä. Joukkueen karmiva epäonni loukkaantumisten suhteen ei sen sijaan ota helpottaakseen ja viikonlopun saldona pitkäaikaispotilaiden listalle saatiin liittää jälleen yksi uusi nimi. Maanantain tutkimuksissa selvisi, että Gheorghe Safronii oli murtanut sormensa lauantain ottelussa H.C. Holonia vastaan ja moldovalaistakamies joutuu jättäytymään ainakin kuudeksi viikoksi pelikentiltä sivuun.

Kun loukkaantuneiden listalta ei vielä aikoihin ole kukaan kuntoutumassa pelikuntoon saakka, eikä pienemmistä vaivoista kärsivienkään tilanteet vaikuta juuri parempaan suuntaan etenevän, alkaa Cocksin pelaajatilanne käymään jo todella tukalaksi. Tämän vuoden puolella Cocks on paikannut rivejään maalivahti Kiril Morozovilla ja laitahyökkääjä Mykhaylo Krivchikovilla.

Kysymysmerkki on, miten Cocksin kaksi viikonlopun EHF Challenge Cupin ottelua vaikuttavat keskiviikkona, Cocks kukisti israelilaisen Holonin vaivattomasti yhteislukemin 75-52.

– Voi olla, että Cocks sai intoa voitoista tai sitten se satsasi kaiken energiansa niihin otteluihin, Atlas Vantaan valmentaja Martin Noodla arveli seuran verkkosivuilla.

Cocksin kiperästä pelaajatilanteesta ja tarpeesta lepuuttaa miehiä välillä kertoo sekin, että edellisessä liigakamppailussa SIF:aa vastaan riihimäkeläisillä oli pöytäkirjassa vain yhdeksän kenttäpelaajaa. Selvä voitto irtosi silti vaivattomasti, 28-19.

– Nyt jos koskaan Cocks olisi lyötävissä, valmentaja Noodla sanoi, mutta siihen tarvitaan aivan erilaisia otteita kuin lauantaina. Noodlan mukaan pelaajat ottivat maanantain palaverissa lauantain tapahtumat terveen kriittisesti, ja siltä pohjalta Noodla odottaa toisenlaista peliä.

Panoksia molemmilla riittää, sillä Cocksilla on runkosarjan voitto edelleen haarukassa. Atlas puolestaan kaipaa lisäpisteitä neljännen sijansa ja puolivälierien kotiedun varmistamiseksi.

Ottelu Riihimäellä alkaa keskiviikkona kello 18.30.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk