Atlas Vantaa ja HC West avaavat pronssitaiston keskiviikkona

Käsipallon SM-liigan loppuhuipennus alkaa keskiviikkona 6.5. Myyrmäen Urheilutalossa, jossa Atlas Vantaa ja HC West aloittelevat oman osansa kevään mitalipeleistä.

Atlas Vantaa ja HC West pelaavat kauden päätteeksi kaksiosaisen pronssiottelun, joiden voittaja määräytyy yhteismaalisäännön perusteella. Atlas saa kunnian aloittaa kotonaan kun West paremman runkosarjasijoituksensa ansiosta sai näin päättää.

Edessä on siis Atlas Vantaan kauden viimeinen kotiottelu ja yhdelle katsojalle on luvassa myös palkinto. Joku sisään tulijoista on nimittäin käsipallokauden 50 000. katsoja, ja hänelle Käsipalloliitto antaa jotain mukavaa.

HC West on ollut kaksikosta aina hieman niskan päällä, niin myös tämänkin kauden otteluissa. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Energia Areenan TV-ottelussa päättyi sekavien vaiheiden jälkeen tasapeliin 20-20, vaikka Westillä siinäkin ottelussa oli voiton avaimet taskussaan. Tammikuussa Luolassa Atlas haki vimmatusti ensimmäistä pistettään ikinä Westin vieraana mutta kotijoukkue piti pintansa, kuten kaikissa 12:ssa aiemmassakin ottelussa, ja voitti 26-23. Viimeksi pelattiin Myyrmäen Urheilutalossa maaliskuussa ja tuolloin West ei antanut mahdollisuuksia kotijoukkueelle. 29-18 vierasvoitto kertoo jo numeroin ottelun kulusta kaiken.

Pudotuspeleissä Atlas Vantaa ja West ovat kohdanneet vain kerran, 2012, ja silloin kyseessä oli peräti finaali. Vantaalaisten kaulaan ripustettiin hopeamitalit, mikä on seuran miesten kovin saavutus pääsarjassa.

Kummallakin joukkueista oli omat hetkensä välieräsarjoissaan mutta ennakkosuosikit veivät lopulta molemmat finaalipaikat. West ajoi Dickenin kahdesti aina jatkoajalle asti ja kolmannen pelin avauspuolikaskin kuljettiin tasatahtiin. Yksi huono puolituntinen pahaan paikkaan riitti lopulta numeroiden valossa tylyihin 0-3 lukemiin. Atlas Vantaan välieräsarja Cocksia vastaan oli kaksijakoinen. Vieraissa ei joukkueella juuri ollut sanan sijaa mutta kotihallissaan taistelu toi yhden voiton ja yhden tappion, joista jälkimmäinen vasta jatkoerän jälkeen.

Atlas Vantaa pääsi näin hyvään vauhtiin välieräsarjassa Cocksia vastaan. Nyt välissä on parin viikon tauko, jonka vaikutus on kysymysmerkki. Päävalmentaja Besim Qerimi piti taukoa hieman haitallisena, kun ”viime viikolla intensiteetti harjoituksissa oli vähän huono”.

Positiivista Atlas Vantaan kannalta on ainakin se, että välierissä kolhuista kärsineet Milos Maksimovic ja Kenneth Åstrand ovat täydessä iskussa. Sen sijaan Nikko Kinoksen repaleinen kausi päättyi ennenaikaisesti juuri mitalipelien kynnyksellä, kun kruunuksi tuli polven pieni tähystysleikkaus.

– Puolustuksessa meidän on pelattavaa kovaa ja tarkasti ja hyökkäyksissä on pidettävä etäisyyttä, Qerimi sanoo seuran verkkosivuilla

Lisäksi maalivahti Tuomas Laitiselta odotetaan viime aikojen kaltaisia otteita. Hän ja Dickenin kollega Patrik Roslander jakoivat huhtikuun tähtipelaajatittelin viidellä merkinnällä. Westiä Qerimi luonnehti ”hyvin yhteen pelaavaksi ja mielenkiintoiseksi vastustajaksi”.

Keskiviikon ottelu Myyrmäen Urheilutalolla alkaa kello 19.00. Toinen ja ratkaiseva pronssiottelu pelataan Kauniaisissa perjantaina 8.5.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk