Atlas Vantaa ja ÅIFK metsästävät toista voittoaan

Lauantain SM-liigakierros alkaa Myyrmäestä, kun Atlas Vantaa ja ÅIFK metsästävät kumpikin kauden toista voittoaan. Ottelu pelataan vantaalaisten vanhassa tutussa kotiluolassa Myyrmäen Urheilutalossa, kun tämän kauden pääasiallinen kotikenttä Energia Areena on muussa käytössä.

Atlas Vantaan miehet saivat vihdoin neljännessä ottelussa voittotilin auki, kun liigatulokas Riihimäen Dynamo meni nurin 44-17.

– Tietysti nyt on kiva lähteä seuraavaan otteluun, kun suurimmat paineet ovat poissa, Atlaksen kokenein pelaaja, yli 400 liigaottelun mies Toni Aalto, sanoi seuran verkkosivuilla.

Aalto lähestyy 1700 maalin rajaa ja on siitä kahdeksan osuman päässä. Atlaksen riveissä maaleja in syntynyt 935.

Atlaksella ja ÅIFK:lla on kauden liigassa samantapainen historia. Molemmat ovat saaneet ainoan voittonsa Dynamon kustannuksella – nämä ovat myös kummankin edelliset ottelut – ja molemmat ovat hävinneet BK-46:lle. Liigassa viidentenä olevalla Atlaksella on turkulaisiin nähden pistebonuksena tasapeli Westiä vastaan.

Atlas Vantaan valmentaja Martin Noodla pitää ÅIFK:ta hieman BK:n kaltaisena vastustajana.

– Siellä ei ole isoja pelaaja ja se pelaa nopeaa peliä ja taistelee loppuun asti, Noodla sanoi.

– Nyt nähdään, olemmeko oppineet Karjaan ottelusta, Noodla viittasi 15 maalin tappioon.

Kahdeksalla pelaajalla uudistunut Atlaksen joukkue alkaa vähitelleen hitsautua ja valmennuskaksikko Besim Qerimi-Noodla alkaa löytää oikeita koostumuksia kentälle. Tiettyjä roolituksiakin on ollut havaittavissa kahden sekavan ensimmäisen ottelun jälkeen, ja esimerkiksi parimetristä Milos Maksimovicia on käytetty välillä pääasiassa puolustuksessa.

Vaikka kaksi viimeistä ottelua ovat sujuneet tappiotta, Noodlan mukaan peli ei ole vielä kaikilta osin uomissaan, vaan taas kerran hän sanoi kuten Besimikin monesti aikaisemmin, että joukkue on parhaimmillaan vasta loppukauden tärkeimmissä otteluissa.

Jonkin verran ehdittiin jo ounastella, että polvileikkauksesta täysin toipunut Nikko Kinos palaisi kentälle turkulaisten kiusaksi, mutta Noodla sanoi, että häntä halutaan pitää vielä jonkin aikaa joukkueen täysivauhtisissa harjoituksissa ennen lopullista paluuta.

Ottelu Myyrmäessä alkaa lauantaina kello 15.00.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk