Atlas Vantaa haastamaan Dickeniä

Dicken pamautti yhden kauden pommeista hakemalla sunnuntaina selkeän vierasvoiton kärkijoukkue Cocksista ja keskiviikkona edessä on Atlas Vantaan kohtaaminen kotona Pirkkolassa.

Dicken kaatoi osin väsymykseen piikkiin tappionsa laittaneen Cocksin selkein lukemin. Myös Atlas Vantaa vieraili Riihimäellä viikonloppuna ja otti rutiinivoiton jumbo Dynamosta. Silloin Atlas Vantaan valmennusjohto päätti lepuuttaa avainpelaajiaan, joista yksi oli ykköspelinrakentaja Anthony Hellakoski.

– Taisi olla ensimmäisellä liigakaudellani, kun olin koko ottelun viimeksi penkillä. Mutta ei minulla ollut mitään penkilläoloa vastaan, Hellakoski sanoi Atlas Vantaan verkkosivuilla.

Hänellä on menossa jo neljäs pääsarjakausi nuoresta iästä (19) huolimatta. Niitten aikana on syntynyt 278 maalia, joista 71 tällä kaudella.

Keskiviikkona vastus on aivan eri tasoa. Dicken on on ollut viime vuosina melkoinen peikko vantaalaisille. Tällä kaudella tuli heti avauksessa selvästi turpiin 22-30, mutta marraskuun lopussa tahti oli jo toinen, tappio vain 23-26. Tasaisen vauhdin taulukolla voisi odottaa jo vantaalaismenestystä.

– Siitä voi tulla meille hyvä matsi. Kova siitä tulee varmasti ja meidän on annettava täydet sata prosenttia, Hellakoski sanoi.

Dickenin pelin peruspilareita ovat nopea pallonsiirtely (Benny Broman ja Timmy Thor) ja vahva puolustus. Joukkue on päästänyt liigassa vähiten maaleja, 21,9 ottelua kohden, kun taas Atlas Vantaan vastaava lukema on 25,2.

– Dickenillä on vahva puolustus ja hyvät maalivahdit. Nopealla pallonliikuttelulla Dicken pystyy pienistäkin aukoista luomaan maalitilanteitä. Siksi meidän pitää nousta puolustuksessa heittoja vastaan, Hellakoski sanoi.

Vahvistunut Atlas Vantaan joukkue saa myös laitettua joka pelipaikalle kelpo pelaajan, ja tärkeimmät pelaajat lienevät Karjaalta hankittu laituri Sebastian Säkkinen, joka on koko liigan maalipörssissä sijalla 5. 91 maalillaan.

Valmentaja Martin Noodla arveli Atlas Vantaan videohaastattelussa, että noin kovan voiton jälkeen Dickenin lataus ja keskittyminen eivät ehkä ole sataprosenttisia.  Hellakoski ei pane paljon painoa moiselle olettamukselle.

– Ne tulee varmasti kovaa, ei ne tuu takki auki. On se sen verran kova jengi.

Atlas on pelannut melko ailahdellen koko alkukauden, mutta viime aikoina peliin on löytynyt rakenne, joka on tehokas, siitä osoituksena todella tiukka Suomen Cup-tappio Cocksille. Ottelu alkaa Pirkkolassa keskiviikkona kello 19.15.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk