Atlas hakee jatkoa voittoputkelleen HIFK:n vieraana

HIFK ja Atlas iskevät yhteen Helsingin Urheilutalolla perjantaina. Kumpikin on viidestä alkukauden ottelustaan voittanut kaksi. Atlaksella on lisäksi pistepussissaan tasapelipiste HC Westia vastaan.

Kummankin kausi on ollut kuitenkin nousujohteinen. HIFK on napsinut voittonsa kolmesta edellisestä ottelusta ja Atlas puolestaan on kahden tappion ja tasapelin jälkeen päässyt jo orastavaan voittoputkeen.

HIFK:n vaikeudet avauskierroksilla eivät olleet yllätys, sillä joukkue sai alkavalle kaudelle melkein sokkialun, kun keväällä sopimuksen tehneet moldovalaiset Sergei Glinka ja Andrei Orel eivät ilmaantuneetkaan Suomeen.

– Sääli, etteivät ne kaksi pitäneet sopimuksesta kiinni. Toivon silti, että HIFK pärjää, tähtipaitojen riveistä paluun Vantaalle tehnyt Nikko Kinos sanoo Atlas Vantaan verkkosivuilla – pikku lisäyksellä tosin.

– Ei kuitenkaan meitä paremmin.

Kovaheittoisen kaksikon HIFK korvasi serbialaisella Nikola Zujicilla, ja Karjaalta tuli avuksi Jasper Hellberg. Molemmat ovat SM-liigan maalitilaston kärkikymmenikössä. Zujicilla on 25 maalia, Hellbergillä 24. HIFK kärsi menetyksiä myös maalivahtiosastolla, mutta ukrainalaisen Bogdan Klepan hankkiminen on ollut melkoinen pelastus.

Kinos arvelee, että perjantaina on luvassa taas ”kova, fyysinen vääntö, jollaisia meidän väliset matsimme ovat aina olleet”.

– Ja onhan IFK:lla tausta-apurina meidän entinen päävalmentajamme Toni Kallio, joka taatusti antaa vinkkejä meidän pysäyttämiseen, Kinos sanoi. Kallio on nykyään HIFK:n junioripäällikkö.

Atlaksen valmentaja Martin Noodla pitää seuran verkkosivujen mukaan perjantain kamppailua melkoisena kysymysmerkkinä. Hän ei ole nähnyt IFK:n pelaavan nykyisessä kokoonpanossaan.

Ottelu Helsingin Urheilutalolla alkaa perjantaina kello 19.00.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk