ÅIFK ja Atlas Vantaa iskevät yhteen loppiaisena

ÅIFK ja Atlas Vantaa aloittavat SM-liigan kevätkauden joulutauon jälkeen osaltaan Turussa tiistaina. Ottelu on SM-liigan ainoa loppiaisena.

Kotijoukkue ÅIFK on usein ollut kotonaan vaikea vastustaja vantaalaisille. Viime kaudella ÅIFK hoiteli pääkaupunkiseudun vieraansa 32-27. Atlas Vantaa lähtee kevätkaudelle liiganelosena. Joukkue on koonnut 14 ottelusta 15 pistettä, kun taas ÅIFK on kaksi sijaa alempana, 12 ottelua ja 9 pistettä.

Atlas Vantaa pyöritti pahasti varamiehistä ÅIFK:ta kotonaan lokakuussa 32-20, mutta keltapaidat ovat sen jälkeen tehostaneet otteitaan. Varsinkin liigan maalitilaston kolmonen Andreas Nyström (72 osumaa) ja Topias Laine (64) ovat olleet hankalia pysäytettäviä.

Molemmat joukkueet lähtivät joulun viettoon miltei identtisellä tavalla: alla on kotitappio Cocksille ja vierasvoitto toisesta riihimäkeläisjoukkueesta Dynamosta.

Atlas Vantaan tilannetta ei tällä kertaa helpota kahden ulkomaalaispelaajan poissaolo, sillä Milos Maksimovic ja Dragan Vrgoc ehtivät Suomeen vastaan ottelupäivän iltana. Sen sijaan tuorein hankinta Mladen Cacic on mukana joukkueen viimeistelyharjoituksissa maanantaina.

Cacic, 38-vuotias kymmenessä maassa pelannut veteraani, pääsee ensimmäiseen liigaotteluunsa. Joulua ennen hän ehti ottaa tuntumaa joukkueeseen kahdessa Suomen cupin ottelussa.

– Ei tässä itku auta, Atlas Vantaan päävalmentaja Besim Qerimi sanoi seuran verkkosivuilla.

– Nyt täytyy vain lähteä liikkeelle aivan eri tavalla ja keskityttävä siihen, että saadaan puolustus pitäväksi.

Ottelu Samppalinnan palloiluhallissa alkaa loppiaistiistaina kello 18.00.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk