West varmaan voittoon Akilleksesta

Akilles ei pystynyt kauden pistetiliään avaamaan keskiviikkonakaan kotiottelussaan HC Westia vastaan, vaikka taistelikin tasapäisesti pitkään. Viimeiset 20 minuuttia olivat kuitenkin Westin näytöstä ja loppunumerot Porvoossa kirjattiin 23-36.

Akilles teki ottelun avausmaalin, mutta sen jälkeen edettiin Westin komennossa aina 22. minuutille, jolloin Akilles nousi tasanumeroihin 11-11. Tästä West kuitenkin heräsi ja vei avauspuoliskon lopun nimiinsä neljän maalin erolla.

Ero pysyi neljässä maalissa ensimmäiset 10 minuuttia tauon jälkeen, mutta tämän jälkeen West muurasi oman pään umpeen ja alkoi vähitellen hivuttautua omille teilleen. Ero kasvoi tasaisesti ja viimeisellä kymmenminuuttiselle voittaja oli selvillä. Lopulta Westin voittomarginaali muodostui 13 maaliksi.

Akilleksen pelaajavalmentaja Olev Eensalulla oli tutut sävelet ottelun arvioinneissaan.

– Puolustuksessa on suuria ongelmia, 36 päästettyä maalia on liikaa. Vaatii vain lisää harjoittelua. Hyökäys on nyt sellaista peruspelaamista, Eensalu mietti.

West-luotsi Mikael Källmankaan ei ottelusta liikoja innostunut.

– Kahteen asiaan olen tyytyväinen tänään: kahteen pisteeseen ja siihen, että Sami Silfver on jälleen takaisin hänet pitkään sivussa pitäneen loukkaantumisen jälkeen.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin vei Westin Jani Tuominen.

– Ensimmäinen puoliaika oli meille vaikea, peli ei kulkenut. Onneksi saimme sitten tauon aikana puristettua kopista lisää vauhtia ja asennetta, Tuominen totesi.

Akilles-HC West  23-36 (13-17)

Yleisömäärä: 137

Maalintekijät:
Akilles: Joel Ahlgren 3, Patrik Lång 3, Alexander Lång 3, Ric Liljendal 1, Henri Storsjö 3, Olev Eensalu 9, Taavi Tibar 1
West: Jani Tuominen 6, Sami Silfver 2, Fredrik Forss 4, Richard Sundberg 10, Sten Toomla 3, Joona Raerinne 5, Sergiy Shevchenko 6

Ulosajot:
Akilles: Simon Blomfeldt, Olev Eensalu
West: Jani Tuominen, Richard Sundberg

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Jani Tuominen, West
** Theodotos Christos, West
* Olev Eensalu, Akilles

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk