SIF taisteli tiensä välieriin

SIF haki perjantaina viidennessä ja ratkaisevassa puolivälieräottelussa vierasvoiton HC Westista. Puolivälieräsarjan ensimmäinen vierasvoitto ratkaisi samalla sarjan siuntiolaisten eduksi ja SIF jatkaa välieriin Cocksia vastaan.

Ottelu alkoi odotetun tasaisena ja kumpikaan ei pystynyt juuri minkäänlaista eroa vastustajaan tekemään. Johto vaihteli puolelta toiselle aina 25 minuuttiin ja tilanteeseen 10-10 asti. Tästä SIF onnistui tekemään pienen nykäyksen ja taukonumerot kirjattiin 11-14.

Tauon jälkeen maalit olivat kortilla, mutta West hivuttautui vähitellen tasanumeroihin ja jännitys tiivistyi entisestään. SIF kuitenkin kiskaisi eron neljään maaliin, kun pelaamatta oli vielä reilu 13 minuuttia. West nousi kahden maalin tuntumaan, mutta siuntiolaiset karkasivat uudestaan ja nyt jo viiden maalin johtoon, kun peliä oli pelaamatta enää viisi minuuttia. Tästä West ei enää noussut ja loppunumeroiksi kirjattiin 21-26.

Illan vakuuttavin pelaaja SIF:n maalivahti Roni Leven iloítsi täysin rinnoin välieräpaikasta.

– Hyvä matsi ja hyvä fiilis! Kokonaisuudessaan hyvä play-off henki päällä, kuten pitää ollakin. West oli tosi hyvä vastus, kiva pelata heitä vastaan.

SIF-valmentaja Kaj Hagman antoi omilleen täyden tunnustuksen runkosarjan kolmosen kaaduttua kovan taistelun jälkeen.

– Pojat ovat taistelleet uskomattoman hyvin läpi koko sarjan. Kahteen viimeiseen otteluun saatiin puolustus toimimaan. Sundbergin erikoisvartiointi toimi erittäin hyvin – hän oli Westin tärkein pelaaja ja tällä saimme hänet pysäytettyä jonka seurauksena muut pelaajat lamaantuivat, Hagman eritteli ratkaisua.

– Totta kai olen erittäin iloinen ja tyytyväinen tällä hetkellä.

HC Westin valmentaja Mikael Källman oli sen sijaan ymmärrettävän allapäin.

– Emme päässeet tässä sarjassa lähellekään sitä tasoa mitä vaadittiin, ei yksilöinä eikä joukkueena. Kun tuli vastoinkäymisiä, emme seisseet yhdessä joukkueena, Källman harmitteli.

HC West – SIF 21-26 (11-14)
(otteluvoitot 2-3, SIF välieriin)

Yleisömäärä: 512

Maalintekijät:
West: Tuominen Jani 4, Silfver Sami 3, Forss Fredrik 3, Genberg Anders 2, Sundberg Richard 7, Shevchenko Sergiy 2
SIF: Leven Roni, 2 Grönberg Patrik 1, Jukola Joni 2, Svanbäck Gustav 1, Kauge Jaan 2, Luuppala Anton 4, Rehnberg Albert 4, Modig Christoffer 4, Korpimäki Janne 8

LähiTapiola-tähdet:
*** Roni Leven, SIF
** Janne Korpimäki, SIF
* Christoffer Modig, SIF

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk