HIFK puristi voiton Atlaksesta

HIFK ja Atlas kävivät tiukan väännön arvokkaista SM-liigapisteistä lauantaina. Joukkueitten ero pysyi läpi kamppailun pienenä ja voittaja ratkesi käytännössä lopullisesti vasta viimeisellä peliminuutilla HIFK:n iskettyä loppunumeroiksi 26-23.

Ottelu alkoi Atlaksen lievällä yliotteella, mutta HIFK nousi 18. minuutilla tasatilanteeseen 6-6 ja sen jälkeen johtoon, joka myös piti. Tauolla numerot olivat kotijoukkueelle 13-11.

Toisella puoliskolla HIFK näytti jo karkaavan päästyään 5-0-jakson myötä seitsemän maalin johtoon. Atlas ei kuitenkaan ollut sanonut vielä viimeistä sanaansa, vaan paukutti kuusi seuraavaa maalia ja eroa oli jälleen vain yksi maali. Tasoihin saakka nousemiseen vantaalaisten voimat eivät kuitenkaan riittäneet ja pisteet jäivät Helsinkiin.

HIFK-päävalmentaja Kenneth Bäcklund joutui elämään melkoista tunteiden vuoristorataa pelin aikana.

– Ottelun alussa heitimme omat tilanteet hukkaan, ja tänään oli vaikea saada peli toimimaan. Pääsimme kuitenkin vielä mukaan, ja toisen jakson alussa oma pelikin oli jo lähellä sitä mitä halusimme. Seitsemän maalin johdossa lopetimme taas oman pelin ja Atlas pääsi takaisin uhkaamaan. Loppuun olen tyytyväinen, että voitto saatiin varmistettua melko helposti.

Atlas-päävalmentaja Besim Qerimi myönsi voiton lopulta menneen oikealle joukkueelle.

– Tänään hyökkäyksemme ei toiminut parhaalla tavalla. IFK halusi voittoa enemmän ja ansaitsi pisteensä.

Ottelun vakuuttavin pelaaja oli HIFK:n Serghei Glinca, joka kiitteli ennen kaikkea yli 200-päisen yleisön panosta.

– Hallissa oli tänään hyvä tunnelma, ja oma peli oli hieman hermostunutta alussa. Pallollisia virheitä tuli alussa liikaa, mutta  onneksi heitot alkoivat upota toisella jaksolla. Stadin Kingien kannustaessa oli mukava pelata, Glinca jakoi tunnustusta lehtereille.

HIFK – Atlas 26-23 (13-11)

Yleisömäärä: 214

Maalintekijät:
HIFK: Serghei Glinca 8, Andre Orel 8, Nikko Kinos 2, Antti Koskela 2, Christoffer Eneberg 2, Tom Lindström 2, Alexander von Numers 1, Niklas Salmén 1
Atlas:Anthony Hellakoski 9, Laitinen Heikki 4, Jani Kivinen 3, Toni Aalto 2, Tuomas Witikka 2, Erkka Näntö 2, Kenneth Åstrand 1

Varoitukset:
HIFK: Anrde Orel, Christoffer Eneberg, Alexander von Numers
Atlas: Erkka Näntö, Jyri Lujanen, Marius Lepp,Besim Qerimi

Ulosajot:
HIFK: Nikko Kinos, Andre Orel, Serghei Glinca, Alexander von Numers
Atlas: Marius Lepp 3 = PUN, Erkka Näntö 2, Tuomas Witikka, Jyri Lujanen

LähiTapiola-tähdet:
*** Sergei Glinca, HIFK
** Anthony Hellakoski, Atlas
* Petter Forsström, HIFK

Tarkemmat tilastot myöhemmin.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk