Andrei Orel, HIFK

HIFK nousi selvään voittoon Akilleksesta

HIFK kohensi asemiaan puolivälierien kotietua ajatelleen kukistamalla lauantaina kotonaan sarjajumbo Akilleksen lopulta varmoin ottein. Tasaisen avausjakson jälkeen HIFK otti tahtipuikon haltuunsa ja vei voiton nimiinsä maalein 39-29.

HIFK aloitti ottelun vahvasti ja oli reilun 12 minuutin pelin jälkeen jo 9-3-johdossa. Akilles ei kuitenkaan luovuttanut, vaan vei seuraavan seitsenminuuttisen komeasti 7-1 ja tilanne oli tasan. Tästä taukoon edettiin tasatahtia ja numerot Helsingin Urheilutalon taululla olivat tauolle lähdettäessä 16-16.

Toisen erän alkuun HIFK alkoi hivuttautua jälleen karkumatkalle ja neljän minuutin 5-0-jakso venytti eron jo kahdeksaan maaliin. Tästä Akilles ei enää toipunut ja kotijoukkue piti eron tasaisen suurena varmasti ottelun loppuun saakka.

HIFK-päävalmentaja Kenneth Bäcklund muistutti ottelun jälkeen, ettei SM-liigassa ole varaa löysäillä lainkaan.

– Aloitimme ottelun hyvin ja oma peli sujui niin kuin oli sovittu. Vartin jälkeen paketti hajosi, ja Akilles osoitti että jokainen matsi täytyy pelata täydellä keskittymisellä. Toisella jaksolla tehtiin työt taas kunnolla ja otettiin pinnat taskuun, Bäcklund tiivisti.

Akilleksen päävalmentaja Olev Eensalu urakoi kentälläkin 12 maalin edestä ja näki kaikkineen omiensa otteissa myös positiivista.

– Olen tyytyväinen ensimmäisen jakson peliimme, puolustus sai rikottua IFK:n hyökkäyskuviot ja omat hyökkäykset pelattiin maaliin asti. IFK aloitti toisen jakson terävämmin, mutta meidän tempomme ei noussut tarpeeksi pysyäksemme mukana.

Vakuuttavin pelaaja ottelussa oli HIFK:n Andre Orel, joka oli valmentajien kanssa pitkälti samoilla linjoilla.

– Ensimmäisellä jaksolla pelasimme liian löysästi kumpaankin suuntaan. Akilles pysäytti hyökkäyksemme korkealla puolustuksella, ja iski takaisin pallonmenetyksistä. Puoliajan jälkeen saimme paremman vauhdin hyökkäyksiin ja puolustuksenkin tiiviimmäksi, Orel mietti.

HIFK – Akilles 39–29 (16-16)

Yleisömäärä: 74

Maalintekijät:
HIFK: Andre Orel 9, Serghei Glinca 7, Christoffer Eneberg 6, Tom Lindström 6, Thomas Åkermarck 5, Antti Koskela 4, Niklas Salmén 1, Jasu Heino 1
Akilles: Olev Eensalu 12, Henri Storsjö 4, Petri Lindfors 3, Ric Liljendal 3, Joel Ahlgren 2, Patrik Lång 2, Taavi Tibar 2, Simon Blomfelt 1

Varoitukset:
HIFK: Nikko Kinos, Thomas Åkermarck, Christoffer Eneberg, Kenneth Bäcklund
Akilles: Olev Eensalu

Ulosajot:
HIFK : Andre Orel, Henrik Mattsson, Christoffer Eneberg 2
Akilles: Olev Eensalu 2, Joel Ahlgren, Petri Lindfors, Henri Storsjö, Taavi Tibar

LähiTapiola-tähtipelaajat:
1 tähti Thomas Åkermarck, HIFK
2 tähteä Serghei Glinca, HIFK
3 tähteä Andre Orel, HIFK

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk