HC West jatkaa puhtaalla pelillä

HC West otti kolmannen peräkkäisen voiton SM-liigassa kun Luolan valtiaat aiheuttivat HIFK:lle kauden ensimmäisen liigatappion. West latoi jo ennen puoliaikaa 11 maalin taukojohdon ja varjeli sitä tasaväkisemmällä toisella jaksolla, jolla lisäystä tuli parin maalin verran. Loppulukemat Westin 200. SM-runkosarjaottelussa 34-21 (20-9). Kentän gigantti Richard Sundberg maalasi teki peräti 13 täysosumaa.

Ottelun maalitehtailu alkoi tasatahtiin kun HIFK kuittasi pikapikaa Westin kolme ensimmäistä johto-osumaa suoraan aloituksen jälkeen. Jani Tuomisen 4-3-johtomaalin jälkeen West osasi jo paremmin varautua tulevaan, ja kotijoukkue otti ohjat käsiinsä. Theodotos Christoun (11 torjuntaa avausjaksolla) johdolla maaliaan hanakasti suojannut West kontrasi karkuun ja Joona Raerinteen viimeistelemän 8-3 maalin jälkeen HIFK käytti ensimmäisen aikalisänsä ajassa 12:01.

Time out toi jonkinlaista tulosta HIFK:n kenttäpäätyyn mutta asemapelnsä ongelmiiin sillä ei ollut vaikutusta. Vieraiden maalinteko oli edelleen vaikeaa, mutta myös HC Westin hyökkäyksissä alkoi esiintyä oireilua. Edes kahden miehen ylivoimaa ei West kyennyt kunnolla hyödyntämään. Sundbergin illan toinen (9-3, 16 min) avasi jälleen maalihanat ja West kirmasi 11-4 (17 min) kautta 13-6 johtoon, ja HIFK:n aikalisälle numero kaksi (20:11).

Tällä kerralla Kenneth Bäcklundin ohjeet toivat tulosta sillä vieraat palauttivat pienen jännitteen kentälle tekemällä kolme seuraavaa maalia ja kirivät neljän maalin päähän (13-9, 23 min), mutta taukoon asti lisämaaleista vastasi yksinomaan pelitempoa jälleen nostanut West. Taukolukemat 20-9 niittasi seitsemästä metristä joukkueen rankkarispesialisti Tuominen.

Toiselle jaksolle tiedettiin tulevan kaikkensa peliin antava vierasjoukkue, ja kunhan alkurynnistys kestettäisiin, ei voittajasta tulisi olemaan epäselvyyttä. HIFK nousi hetkeksi kahdeksan maalin päähän (23-15, 38 min), mihin Mikael Källman reagoi vaihtamalla Albert Georgsin hyvän avausjakson pelanneen Christoun tilalle. Georgs aloitti välittömästi torjuntatyöt pysäytämällä Orelin heiton ja heti perään Niclas Ahlgrenin rankkarin.

Kinos ehti maalata vielä kerran ennenkuin päätti pelinsä saatuaan illan kolmannen kaksiminuuttisen (26-16, 43 min). Miro Koljosen ja Sundbergin ylivoimamaaleilla West lisäsi johtoaan vielä kahdella.46. minuutilla sattui ikävä loukkaantuminen kun HIFK-laituri Mika Siven väänsi nilkkansa pahan näköisesti astuttuaan heittotilanteessa Axel Carlanderin jalalle.

Georgs torjui 51. minuutilla myös vaisusti pelanneen Glincan rankkarin ja lopussa Sundberg ja Genberg rällästelivät kahdestaan ja vuoron perään Westin loput maalit.

Richard Sundberg löi maaliennätyksekseen SM-liigassa 13 ja mies muistetaan jatkossa myös tämän ottelun kolmen tähden pelaajana. Genbergille myönnettiin kaksi ja ottelun ratkaisuvaiheissa loistaneelle Christoulle se viimeinen tähti. Albert Georgs torjui 22 minuutissa kaikkiaan 14 heittoa, joista kaksi seitsemästä metristä. Illan upein osuma oli ehdottomasti Genbergin tarjoilema ja Tuomisen viimeistelemä japanilainen, joka muutti tilanteeksi 12-5.

HIFK:lla on tulivoimainen pakkitrio, joka valitettavasti on kaukana huippukunnosta. Niin joukkueen paras Andrei Orel, Atlaksesta siirtynyt Nikko Kinos, kuin Sergei Glincakin joutuu viettämään liian pitkiä toveja vaihtopenkillä otteluiden aikana. Penkiltä ei aivan yhtä kovatasoista miehitystä löydy tilalle, vaikka Alexander von Numers pääsikin muutaman maalin viimeistelemään. Kokemattomien takamiesten kohdalle osui lukuisia harhasyöttöjä, joista West rankaisi armotta.

West jatkaa seuraavassa ottelussa jälleen tasalukujen metsästystä sillä 200. SM-runkosarjaottelun jatkoksi haarukassa on nyt 200. voitettu SM-ottelu. 307 ottelustaan pääsarjatasolla West on nyt voittanut 199 ja hävinnyt 97, 11 ottelussa ollaan päädytty pistejakoon. 409 pistettä oikeuttaa tällä hetkellä Maratontaulukon sijaan 13.

HC West – HIFK 34-21 (20-9)

Maalit:
HC West: Richard Sundberg 13, Jani Tuominen 5 (2), Sam Kihlstedt 4, Anders Genberg 4, Joona Raerinne 3, Miro Koljonen 3, Sten Toomla 2
HIFK: Andrei Orel 7 (2), Alexander von Numers 4, Nikko Kinos 3, Niclas Ahlgren 3, Tom Lindström 2, Sergei Glinca 1

Ulosajot:
HC West: Sam Kihlstedt, Oscar Berglund, Anders Genberg, Axel Carlander, Richard Sundberg 2.
HIFK: Nikko Kinos 3, Sergei Glinca, Christoffer Eneberg.

Varoitukset:
HC West: Sam Kihlstedt, Sten Toomla, Miro Koljonen.
HIFK: Nikko Kinos, Andrei Orel, Christoffer Eneberg.

Yleisöä: 215.

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Richard Sundberg, HC West
** Jani Tuominen, HC West
* Theodotos Christou, HC West

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk