HC West haki pisteet BK-46:lta

HC West vankisti asemiaan SM-liigan kärkikamppailussa hakemalla lauantaina selkeän vierasvoiton viime aikoina hyviä otteita esittäneestä BK-46:sta. West karkasi tauon jälkeen omille teilleen ja loppunumerot SISU Arenalla kirjattiin numeroin 21-32.

West aloitti ottelun vahvasti ja otti otteen haltuunsa johtaen 14. minuutilla jo viidellä maalilla. BK-46 pääsi kuitenkin peliin mukaan ja nousi pariin otteeseen jo kahden maalin tuntumaan. Tauolle mentiin lukemissa 11-14 eli kaikki oli vielä avoinna.

Toisen erän 13. minuutin täyttyessä oltiin edelleen samassa kolmen maalin erossa, mutta tämän jälkeen West nykäisi viisi maalia peräjälkeen ja ratkaisu alkoi olla ilmassa. BK ei pystynyt enää nousemaan uhkaamaan vieraiden voittoa, joka kirjattiin lopulta selvin lukemin.

Vieraiden tehokaksikkona hääri Sten Toomla – Richard Sundberg. 11 maalia mieheen iskenyt parivaljakko tehtaili enemmän maaleja kuin vastustaja yhteensä ja Toomla nimettiin ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi.

– Alussa tuntui että ei saada palloja sisään. BK:lle ei ehkä kuitenkaan ollut yhtä leveä rinki kuin meillä tänään. Tärkeä voitto meille, nyt pysytään Cocksin ja Dickenin vauhdissa, Toomla kommentoi.

Westin valmentaja Mikael Källman oli tyytyväinen esitykseen, mutta pani Toomlan tavoin merkille maalintekovaikeudet ensimmäisessä erässä.

– Tämä oli erinomainen loppu tälle vuodelle meidän joukkueellemme. Meidän olisi pitänyt ratkaista peli aikaisemmin jo ensimmäisellä jaksolla, jos vain olisimme tehneet tilanteista maaleja.

BK-luotsi Christer Lundqvist antoi tunnustuksen vastustajalle ja harmitteli Janis Selgen putoamista sairasvuoteelle.

– Westin hyökkäyspeliä ja painopistesiirtoja emme pystyneet purkamaan. Erittäin kova hyökkäystempo ja painavia kavereita oli tänään vastassa. Hyökkäyksissä tietynlainen ohjauspeli puuttui, kun meillä oli Selge flunssaisena.

BK-46 – HC West: 21-32 (11-14)

Maalintekijät:
BK-46: Olli-Pekka Korpimäki 6, Robin Karlsson 3, Jasper Hellberg 2, Robin Mattsson 1, Mario Karuse 1, Victor Westerlund 4, Oscar Udd 2, Oliver Helander 3, Tatu Riihimäki, Theo Westerlund 1.
West: Sam Kihlstedt 2, Benjamin Nyman 1, Anders Genberg 2, Richard Sundberg 11, Sten Toomla 11, Joona Raerinne 3, Miro Koljonen 1.

Ottelun LähiTapiola-tähdet:
3 Sten Toomla
2 Richard Sundberg
1 Mikael Heinonen

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk