Helsinki

Dicken puolusti komean voiton Westistä

Dicken otti Suomen Cupin jatkoaikavoittonsa jatkeeksi toisen voittonsa HC Westista keskiviikkona SM-liigan ottelussa. Dicken ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan erinomaisen puolustuksensa johdolla aiheutti Westille kauden ensimmäisen sarjatappion selkein lukemin 28-17.

Ensimmäinen puoliaika eteni hyvin tarkoissa ja tasaisissa merkeissä aina puoliväliin saakka, mutta sen jälkeen Westin maalihanat tyrehtyivät miltei tyystin ja Dicken pääsi repäisemään taukonumeroiksi 11-6.

Kolmea nopeaa maalia isännille heti toisen puoliajan alkuun alkoivat jo ennakoida ottelun lopputulemaa ja Dicken venytti eroa vielä tasaisesti lisää. Parhaimmillaan kotijoukkueen johto oli jo 14 maalia, mutta lopussa West pääsi hiukan kaunistelemaan numeroita.

Westin päävalmentaja Mikael Källman ei tappiota selitellyt, vaan antoi reilun tunnustuksen vastustajalle.

– Me olemme paljon jäljessä kaikilla osa-alueilla. Meillä on liian kapea materiaali ja tällä hetkellä näyttää siltä, että me olisimme tyytyväisiä sijoitukseen neljän parhaan joukkoonkin. Dicken kuuluu selkeästi finaalisuosikkeihin.

Dicken-luotsi Björn Monnbergin oli sen sijaan helppo olla tyytyväinen.

– Pelattiin hyvin puolustuksessa jos ei lasketa ensimmäisiä viittä minuuttia mukaan. Tämä oli tänään selkeästi avain kahteen pisteeseen. Olen ylpeä pojista, he taistelivat ja raatoivat joukkueen puolesta vaikka jotkut eivät olleet 100% kunnossa.”

Ottelun ratkaisijoihin lukeutunut ja vakuuttavimpana pelaajana palkittu Anton Rémy oli niin ikään tyytyväinen kokonaisuuteen.

– Saatiin vähän huono alku peliin mutta oli hyvä, että saatiin nopeasti peli käännettyä parempaan suuntaan sekä puolustuksessa ja hyökkäyksessä. Pystyttiin sitten pelaamaan hyvin koko loppupeli. Voi olla, että molemmat joukkueet alkoivat ottelun lopussa väsyä ja se näkyi myös molempien joukkueiden teknisten virheiden määrässä. Mutta kaiken kaikkiaan pelattiin hyvin ja 17 päästettyä maalia viittaa jo siihen, että meidän puolustuksemme toimi hyvin.

Voitolla Dicken nousi yksinään sarjataulukon kärkeen, tosin yhden ottelun takanaan tulevia Cocksia ja Westiä enemmän pelanneena.

Dicken – HC West 28 – 17 (11 – 6)

Maalintekijät:
Dicken: Timmy Thor 7, Anton Rémy 6, Valdar Noodla 6, Joacim Broman 3, Benny Broman 2, Philip Ahlgren 2, Filip Söderlund
West: Joona Raerinne 5, Sten Toomla 4, Fredrik Forss 4, Axel Carlander 2, Anders Genberg 1, Richard Sundberg 1

Ulosajot:
Dicken: Joacim Broman 2min, Max Knuts 2min
West: Richard Sundberg 2 x 2 min, Sten Toomla 2 min

Lähitapiola-tähdet:
*** Anton Rémy, Dicken
** Patrik Roslander, Dicken
* Valdar Noodla, Dicken

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk