Dicken karkasi HIFK:lta jo ennen taukoa

Dickenin ja HIFK:n paikalliskamppailu lauantaina Pirkkolassa oli lopulta melkoisen yksipuolinen näytös. HIFK pysyi isäntien kyydissä ensimmäisen kymmenminuuttisen, mutta sen jälkeen Dicken karkasi omille teilleen ja vankisti asemiaan SM-liigan kärkipään taistelussa selkeällä 15 maalin voitollaan.

Vielä yhdeksän peliminuutin jälkeen ottelussa oltiin tasalukemissa 5-5, mutta tämän jälkeen Dicken alkoi ottaa otetta ja etenkin jakson puolivälin jälkeinen seitsenminuuttinen, joka kirjattiin isännille 6-0, antoi jo vahvaa viitettä siitä mihin suuntaan ottelu kääntyy. Dicken johti parhaimmillaan jo 12 maalilla ja ensimmäisen 30-minuutisen jälkeen ero oli kymmenen osumaa.

Toisen puoliajan alussa Dicken repi lisää eroa, eikä voittajasta tämän jälkeen ollut enää epäselvyyttä. Ero pysyi yli kymmenessä maalissa ja kirjattiin lopulta lukemin 35-20.

HIFK-valmentaja Kenneth Bäcklund oli ottelun jälkeen varsin vaitonaisella tuulella; omien esitys ei ollut lähelläkään odotettua.

– Ei minulla on paljon sanottava ottelusta, minä en tiedä mitä olen tehnyt väärin viikon aikana koska me olimme väärällä jalalla liikkeellä ja koska me emme päässeet ollenkaan liikkeelle. Dicken pääsi hyvin mukaan otteluun ja pystyi painostamaan 60 minuuttia ja pelasi selvästi paremmin. Jotakin on mennyt väärin viikon aikana koska tältä tämä ei voi näyttää, Bäcklund totesi pettyneenä.

Dickenin valmentaja Thomas Lindström oli sen sijaan komean voiton jälkeen selkeästi aurinkoisemmalla tuulella.

– Oikein hyvä ottelu meiltä. Aloitettiin hyvällä intensiteetillä puolustuksessa ja päästiin nopeisiin vasta hyökkäyksiin. Kaiken kaikkiaan pelattiin hyvin koko 60 minuuttia, Lindström kiitteli.

Komeat 12 maalia heittänyt ja ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi valittu Joacim Broman oli myös kokonaisuuteen erittäin tyytyväinen.

– Ensimmäinen puoliaika pelattiin hyvin ja pääsimme hyvin otteluun sisään. Me puolustimme hyvin ja siitä päästiin nopeisiin ja saatiin helppoja maaleja. Meillä oli 10 maalin johto ensimmäisen erän jälkeen ja se johto pystyttiin aika helposti pitämään loppupelin ajan, Broman näki.

Dicken – HIFK 35–20 (20-10)

Maalintekijät:
Dicken: Joacim Broman 12, Benny Broman 6, Mikael Usvalahti 5, Mikael Knus 4, Timmy Thor 3, Filip Söderlund 3, Casimir Stierncreutz 1, Anton Rémy 1
HIFK: Andrei Orel 4, Thomas Åkermack 4, Alexander von Numers 4, Sergei Glinca 2, Antti Koskela 2, Harri Pitkänen 1, Henrik Matsson 1, Tom Lindström 1

Ulosajot:
Dicken: –
HIFK: Jasu Heino, Andrei Orel, Christoffer Eneberg

LähiTapiola-tähdet:
*** Joacim Broman, Dicken
** Mikael Mäkelä, Dicken
* Benny Broman, Dicken

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk