Dicken kaatoi Atlaksen tiukassa kamppailussa

Dicken kohensi asemiaan SM-liigan kärkipään taistelussa kaatamalla lauantaina kotonaan Atlaksen. Täyden päivätyön Dicken sai kuitenkin voittonsa eteen tehdä, sillä Atlas pisti tiukasti kampoihin ja ratkaisu nähtiin vasta ottelun lopussa. Loppunumerot Pirkkolassa kirjattiin luvuin 27-23.

Ensimmäinen 30-minuuttinen Pirkkolassa edettiin erittäin tasaisissa merkeissä, sillä ero ei missään vaiheessa ollut kahta maalia enempää kumpaankaan suuntaan. Tauko vietettiin Dickenin niukassa johdossa numeroissa 14-12.

Tauon jälkeen Dicken venytti kymmenessä minuutissa eron neljään maaliin, mutta peli ei vielä ollut pelattu. Vain reilu kuusi minuuttia myöhemmin Atlas oli jälleen maalin päässä. Lähemmäs vantaalaiset eivät kuitenkaan enää päässeet ja Dicken piti lopussa vastustajan varmasti iskuetäisyyden päässä.

Dickenin valmentaja Thomas Lindström oli tyytyväinen ennen kaikkea joukkueensa puolustuspään pelaamiseen.

– Hyvä puolustus muutamia nukahduksia lukuun ottamatta, jolloin Atlas iski. Hyökkäys oli alussa etenkin hyvä, lopussa hiukan haparointiin. Laitinen Atlaksen maalissa oli myös hyvä ja tolpatkin heillä vähän apuna, Lindström sanaili.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan Benny Broman sen sijaan näki vielä parantamisenkin varaa puolustuspelissä.

– Hiukan ongelmia oli puolustuksessa ja etenkin yhteistyö maalivahdin ja puolustuksessa oli hiukan hukassa. Hyökkäys toimi hyvin koko ottelun. Ihan kelpo esitys meiltä, Broman summasi.

Atlaksen valmentajan Martin Noodlan mietteet olivat hiukan kaksijakoiset. Atlas haastoi hyvin Dickenin, mutta jäi ilman palkintoa.

– Ei mitään ihmeellistä, välillä hyvä ilme ja paljon hyvää oli. Tärkeä keskuspuolustaja oli meiltä poissa ja se näkyi siinä, että muutama helppo maali tuli välillä vastustajalle. Synkkä jakso toisen puoliajan lopussa oli huono juttu. Mutta paljon oli kuitenkin hyvää joukkueen ilmeessä.

Dicken – Atlas 27-23 (14-12)

Yleisömäärä: 175

Maalintekijät:
Dicken: Benny Broman 10, Joona Hertola 1, Timmy Thor 2, Casimir Stierncreutz 2, Joacim Broman 2, Anton Remy, 5, Valdar Noodla 3
Atlas: Toni Aalto 4, Heikki Laitinen 4, Erkka Näntö 5, Oskari Lehtonen 1, Anthony Hellakoski 6, Jyri Lujanen 2, Kenneth Åstrand 1

Ulosajot:
Dicken: Joona Hertola 2 min, Joacim Broman 2 min
Atlas: Toni Aalto 2min, Erkka Näntö 2 min, Jyri Lujanen 2 min

LähiTapiola-tähdet:
*** Benny Broman
** Anthony Hellakoski
* Mikael Mäkelä

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk