BK-46 haki vakuuttavan voiton ÅIFK:sta

BK-46 piti kiinni asemistaan taistelussa SM-liigan runkosarjan sijoista 4. – 6. Karjaalaiset hakivat torstaina vakuuttavan yhdeksän maalin voiton ÅIFK:sta ratkaistuaan ottelun käytännössä jo ennen taukoa.

ÅIFK aloitti ottelun hiukan vahvemmin, mutta BK sai nopeasti juonen päästä kiinni ja otti ottelun haltuunsa. Taukoon mennessä karjaalaisten johto oli venähtänyt jo seitsemään maaliin. Toisella puoliajalla vierailla ei sitten ollut suurempia vaikeuksia pitää etumatkastaan kiinni ja voitto irtosi lukemin 26-35.

ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson ei alkuminuutteja lukuun ottamatta ollut omiinsa lainkaan tyytyväinen.

– Pelaajat eivät ole tottuneita pelaamaan. Niklas Manderoos pelasi mahtavasti. Meidän 9 metrin pelaajat seisoivat paikoillaan eivätkä haastaneet. Pelin aloitus oli hyvä, mutta menetimme hallinnan pelistä 17-18 minuutin aikana, Andersson sanaili.

– Meidän 6 metrin heitot eivät onnistuneet, varsinkaan laitojen heitot, vaikka he ovat saaneet eniten treeniaikaa. Meidän on pakko löytää uusi treenitaktiikka. Laitapelaajat hyppäävät ja heittävät samaan aikaan, eivätkä katso maalivahtia.

Christer Lundqvist BK-46:n mietteet olivat miltei täsmälleen päinvastaiset.

– Meillä oli tahmea alku, mutta vähän ajan jälkeen saatiin jalat liikkeelle ja rytmiä peliin. Saatiin hyvä rako, joka pidettiin loppuun asti. ÅIFK yritti päästä tasoihin mutta pidettiin maaliero hyvin, Lundqvist totesi tyytyväisenä.

Ottelun vakuuttavin pelaaja BK:n Oliver Helander oli myös kokonaisuuteen tyytyväinen.

– Pelasimme hyvin joukkueena, puolustus oli hyvää ja hyökkäyksessä ei kukaan yrittänyt itse päästä läpi, vaan pelasimme paikkoja toisillemme, mikä johti meidän voittoon, Helander näki.

ÅIFK – BK-46 26-35 (12-19)

Yleisömäärä: 157

Maalintekijät:
ÅIFK: samuel Alexandersson 1, Arttu Tamminen 1, Olli Tamminen 3, Albert Lindholm 2, Niklas Manderoos 4, Christoffer Nyström 5, Andreas Nyström 10
BK-46: Olli-Pekka Korpimäki 2, Sam Sjöman 2, Robin Karlsson 7, Jasper Hellberg 2, Johan Skogberg 6, Robin Mattsson 2, Mario Karuse 4, Victor Westerlund 2, Sebastian Säkkinen 3, Oliver Helander 5

Varoitukset:
ÅIFK: Andreas Nyström
BK-46: Olli-Pekka Korpimäki, Mario Karuse, Victor Westerlund

Ulosajot:
ÅIFK: Samuel Alexandersson, Arttu Tamminen (2)
BK-46: Olli-Pekka Korpimäki, Victor Westerlund

Lähivakuutus-tähtipelaajat:
*** BK-46: Oliver Helander
** BK-46: Mikael Heinonen
* ÅIFK: Andreas Nyström

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk