Atlas yllätti Westin niukin numeroin

Atlas otti arvokkaat pisteet lauantaina Myyrmäessä käydyssä päivän ainoassa SM-liigan ottelussa. Vantaalaiset olivat hienokseltaan niskan päällä läpi ottelun HC Westia vastaan ja pitivät johtonsa loppuun saakka – loppunumerot kirjattiin vantaalaisille niukasti 27-26.

Tasaisten alkuminuuttien jälkeen Atlas otti tahtipuikon haltuunsa ja venytti johtonsa nopeassa tahdissa viiteen maaliin. Tämän suuremmaksi West ei eroa kuitenkaan päästänyt ja taukoa kohti mentiin Atlaksen johtaessa muutamalla maalilla. Taukonumerot Myyrmäessä kirjattiin 15-12.

Tuon jälkeen West nousi maalin päähän, mutta ei päässyt rinnalle. Atlas karkasi taas muutaman maalin johtoon ja West tuli jälleen tuntumaan. Viisi minuuttia ennen loppua West nousi ensi kertaa tasoihin sitten alkuminuuttien, mutta Atlas meni uudestaan kahden maalin johtoon, eikä Westin viime sekuntien kavennus enää riittänyt ja pisteet jäivät näin Vantaalle.

Westin päävalmentaja Mikael Källman ei ollut alkuunkaan tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

– Asenteemme oli tänään todella kateissa. Monet pelaajamme eivät olleet ennen Areenalla olleet ja meno meillä oli aivan hukassa. Isot nimemme epäonnistuivat tänääntotaalisesti ja se näkyi tappiona. Se etu mikä meillä oli Dickeniin on nyt täysin menetetty, Källman manasi.

Kotijoukkueen valmentajan Martin Noodlan ilme oli selvästi aurinkoisempi.

– Saimme otteluun oikein hyvän alun ja johdon. Siitä joukkueemme sai itseluottamusta. Joukkue taisteli hyvin ja pelattiin hyvällä fiiliksellä. Pidettiin melko hyvin kiinni sovituista asioista. Arvokkaammaat pisteet kuin kaksi, Noodla iloitsi.

Jos oli Westilla ihmettelemistä Energia Areenassa, niin ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt Tomi Aalto viihtyi isoissa ympyröissä.

– Tänään oli rento ja hyvä olo, joka lähti jo eilen treeneistä liikkeelle. Nyt ei ollut kädessä mitään kipuja, aivot vaan narikkaan niin sillä niitä maaleja yleensä parhaiten tulee, Aalto julisti.

–  Ympäristön muutos teki meille hyvää niin pelillisesti, kuin myös yhteishengen kannalta. Voitolla se kohoaa myös jatkoa ajatellen. Hyvä Kundit!

Atlas – HC West 27-26 (15-12)

Yleisömäärä: 402

Maalintekijät:
Atlas: Aalto Toni 9, Näntö Erkka 7, Hellakoski Anthony 4, Laitinen Heikki 3, Lujanen Jyri 2, Vainikk Mikk 1, Lepp Marius 1
West: Sundberg Richard 7, Forss Fredrik 5, Raerinne Joona 4, Tuominen Jani 4, Genberg Anders 2, Toomla Sten 2, Shevchenko Sergiy 2

Varoitukset:
Atlas: Laitinen Heikki 1, Näntö Erkka 1
West: Forss Fredrik 1

Ulosajot:
Atlas: Aalto Toni 1, Vainikk Mikk 1, Laitinen Heikki 1, Näntö Erkka 1, Lujanen Jyri 1
West: Forss Fredrik 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Tomi Aalto, Atlas
** Fredrik Forss, West
* Erkka Näntö, Atlas

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk