ÅIFK:lle arvokas voitto Atlaksesta

Niukkoja tappiota useampaan kertaan kauden aikana kokenut ÅIFK sai sunnuntaina vireen pysymään päällä loppuun saakka ja nappasi tärkeät kaksi pistettä kaatamalla vierailleen Atlaksen Samppalinnan palloiluhallissa lukemin 32-27.

Ottelu alkoi Atlaksen lievällä yliotteella, mutta tilanne tasoittui nopeasti ja kohti taukoa edettiin hyvin tasaisissa merkeissä aina 26. minuutille saakka. Erän loppuminuuteilla ÅIFK nykäisi 13-13:sta taukolukemiksi 17-13 ja pientä väreilyä kotivoiton puolesta alkoi jo olla ilmassa.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä ratkennut. Atlas hilasi toisella 30-minuuttisella Tomi Aallon johdolla itsensä vähä vähältä tasoihin ja vielä 21. minuutin täyttyessä oltiin lukemissa 24-24. Tämän jälkeen ÅIFK kuitenkin avauserän tapaan nykäisi lyhyen jakson 4-0, Atlas nousi vielä maalin päähän, mutta isäntien lopun toinen 4-0-jakso varmisti pisteiden jäämisen Turkuun.

Ottelun korkeimman maalisaldon kirjannut ÅIFK:n Andreas Nyström valittiin myös vakuuttavimmaksi pelaajaksi.

– Kaikki halusivat todella voittaa kaikkien edellisten otteluiden jälkeen, joten taistelu oli tänään todella kovaa. Puolustus pysyi hyvin koossa ja Villen [maalivahti Nordqvist] pelastukset olivat vielä parempia. Halusimme enemmän voittoa ja se ratkaisi, Nyström kiteytti.

Kotijoukkueen päävalmentaja Ulf Andersson oli pistänyt kuvioita hiukan uuteen uskoon ja se toi tulosta.

– Lähdimme otteluun ihan erilaisella pelisuunnitelmalla pitkän huonon kauden jälkeen. Kun olemme yhden pelaajan ali- tai ylivoimalla, meidän pitää tietää mitä teemme ja tänään se toimi. Pelikuri oli parempaa ja se johti voittoon, Andersson kiitteli.

– Aikalisä lopussa pelasti ottelun. Tuntui nyt myös siltä, että pystyin itse lukemaan peliä paremmin ja voitto maistuu todella hyvälle.

Atlas-luotsi Martin Noodla antoi vastustajalle ansaitusti tunustuksen.

– Hyvä peli Åbolta. He pääsivät hyvään vauhtiin heti pelin alettua. Ensimmäisen puoliajan loppu harmitti kun oltiin pelaajien kanssa sovittu asioita mitä ei pystytty pelissä pitämään.

ÅIFK-Atlas 32-27 (17-13)

Yleisömäärä: 142

Maalintekijät:
ÅIFK: Arttu Tamminen 1, Joonas Nieminen 3, Albert Lindholm 2, Frans Lindholm 4, Brieuc Deloire 1, Christoffer Sjöblom 2, Niklas Manderoos 3, Alvaro Arenas Leturiaga 6, Christoffer Nyström 3, Andreas Nyström 7
Atlas: Toni Aalto 5, Heikki Laitinen 2, Erkka Näntö 2, Jani Kivinen 10, Anthony Hellakoski 2, Jyri Lujsnen 1, Marius Lepp 5

Ulosajot:
ÅIFK: Arttu Tamminen, Christoffer Sjöblom
Atlas: Erkka Näntö, Marius Lepp

Lähivakuutus-tähtipelaajat:
*** ÅIFK: Andreas Nyström
** ÅIFK: Ville Nordqvist
* Atlas: Toni Aalto

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk