ÅIFK piti Akilleksen edelleen nollakerhossa

Akilleksen pistetilin aukeamista kaudella 2013-14 joudutaan odottamaan vielä ainakin seuraavaan otteluun saakka. Keskiviikon kotiottelussaan ÅIFK:ta vastaan porvoolaiset olivat pitkään taistelemassa tiukasti voitosta, mutta ÅIFK:n loppuveto riitti ja päätöslukemat kirjattiin maalein 31-35.

Ensimmäinen 30-minuuttinen edettiin hyvin tasaisissa merkeissä. ÅIFK aloitti terävämmin, mutta Akilles piti tahtipuikkoa hallussaan jakson puolivälissä. Yli kolmen maalin ero ei kuitenkaan kumpaankaan suuntaan missään vaiheessa kasvanut ja viimeinen kymmenminuuttinen edettiin vuorotahtia Akilleksen yhden maalin johdossa ja tasatilanteessa. Taukoa vietettiin lukemissa 19-18.

Toisen puoliajan alkuhetket mentiin Akilleksen niukassa johdossa, mutta vähitellen ote alkoi kääntyä vieraille. Vielä vajaa seitsemän minuuttia ennen loppua Akilles oli vain maalin päässä, mutta tämän jälkeen ÅIFK venytti vääjäämättä lisää eroa. Vaikka numerot eivät mitenkään revenneet, kulkivat päätösminuutit turkulaisten hallinnassa ja päätössummerin soidessa eroa oli vieraiden hyväksi neljä maalia.

Yhdeksän maalia heittänyt ja ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi valittu Andreas Nyström kiitteli etenkin joukkueensa hyökkäyspeliä.

– Olimme hyviä hyökkäyksessä läpi ottelun. Puolustus sen sijaan oli huonoa ensimmäisellä puoliskolla, mutta saimme sen tiivistettyä toiselle ja samalla Ville maalilla alkoi torjua heittoja, Nyström mietti.

ÅIFK-luotsi Ulf Andersson näki vielä parantamisen varaa hyökkäyspelaamisessakin.

– Pyrimme pitämään kovaa tempoa koko ottelun ajan. Viimeistelyt tulivat hiukan hätäisesti ja eivät olleet ihan kohdillaan. Meidän pitää saada ratkaisut nopeammiksi ilman, että niitä tarvitsee miettiä aina uudestaan, jos aiomme voittaa parempiakin joukkueita.

Akilles-valmentaja Raivo Laast näki eväitä olleen enempäänkin, mutta puolustuspelaamisessa on porvoolaisillakin vielä miettimistä.

– Ensimmäinen puoliaika oli ok, toisella sitten ajettiin hyökkäyksessä sumppuun ja päätkin vaipuivat alaspäin. Puolustus ei ollut hyvä, 35 maalia omiin on liikaa, Laast harmitteli.

Akilles-ÅIFK 31-35 (19-18)

Yleisömäärä: 214

Maalintekijät:
Akilles: Petri Lindfors 2, Patrik Lång 4, Alexander Lång 6, Sam Mannonen 1, Olev Eensalu 7, Tavi Tibar 2, Sergiy Shevchenko 9
ÅIFK: Arttu Tamminen 2, Joonas Nieminen 3, Sebastian Andersson 5, Frans Lindholm 6, Brieuc Deloire 2, Alvaro Arenas  Leturiaga 4, Christoffer Nyström 4, Andreas Nyström 9

Ulosajot:
Akilles: Patrik Lång, Alexander Lång, Tavi Tibar x 2
ÅIFK: Brieuc Deloire

Sulkeminen:
ÅIFK: Sebastian Andersson

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Andreas Nyström, ÅIFK
** Frans Lindholm, ÅIFK
* Olev Eensalu, Akilles

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk