Westin ja HIFK:n kohtaamisessa paljon pelissä

Runkosarjan viimeinen kolmannes pyörähtää käyntiin ja Kauniaisissa iskevät yhteen sarjataulukon kakkonen HC West ja nelonen HIFK. Panoksia ottelussa on riittämiin kummallakin, sillä asemat playoffseja varten ovat vielä pitkälti avoinna.

Ottelulla on suuri merkitys molemmille joukkueille, joku voisi jopa mainita kuluneen fraasin ”neljän pisteen ottelu”. HIFK:lla on vielä ainakin teoreettinen mahdollisuus parantaa nykyistä sijoitustaan, mutta se vaatii ehdottomasti pisteitä nimenomaan edellään olevalta kolmikolta. Westillä on nyt kasassa kuusi pistettä HIFK:ta enemmän ja pitääkseen sijoituksensa loppuun asti ei turhiin tappioihin ole varaa.

Viime kevään puolivälieräpari on kohdannut kauden mittaan kahdesti ja molemmissa West on löytänyt pitemmän korren. Vuoden 2014 iloisesti neljällä voitolla aloittanut HIFK saakin nyt vastaansa luokkaa kovemman haasteen. Maanalaiset olot eivät ole koskaan sopineet IFK:lle, joka on Kauniaisten väestösuojassa hävinnyt kaikki historiansa 18 yritystä. Syyskauden ensimmäisessä kohtaamisessa West otti jälleen kotivoiton selvin lukemin 34-21, ja sama voittaja nähtiin tosin korkeammallakin Kalliossa joulukuussa kun West vei pinnat 28-30 vierasvoitolla.

Tähtirintojen kausi on ollut Westin tavoin varsin epäonninen loukkaantumisten suhteen. Pitkä rivi pelaajia on viettänyt aikaa sairastuvalla ja ainakin Niclas Ahlgrenin kausi on jo paketissa. Vastapainona HIFK on saanut Nikko Kinoksen takaisin ja ex-Atlas saattaakin kevään mittaan olla se ratkaiseva avain joukkueen peliin. Myös pitkään poissa ollut Joonas Leisio lienee valmiina taistoon.

Neljä viime otteluaan voittaneen HIFK:n tehotuhokaksikko Andrei Orel ja Sergei Glinca ovat maalipörssissä omilla lukemillaan. Kinoksen istuessa kissana katsomossa otti hiiren roolin ex-West Alexander von Numers, joka viimeksi kuritti Westiä kahdeksan maalin edestä.

Edelliskausien tapaan HIFK on käynyt jälleen myös kaivamassa naftaliinipurkkia, josta taiottiin tällä kerralla esiin entinen maajoukkuemaalivahti Petter Forsström, joka onkin ollut varsinainen Musta-Pekka joukkueelleen, sillä HIFK ei miehen paluun jälkeen ole hävinnyt vielä otteluakaan.

Westin riveissä Turussa debyyttinsä tehnyt Sergiy Shevchenko on osoittanut olevansa Pelimies isolla P:llä, ja mies lisää joukkueen tulivoimaa uudelle tasolle. Viikolla 50-vuotispäiväänsä juhlineen päävalmentajansa Mikael Källmanin johdolla West lähtee seuran verkkosivujen mukaan hakemaan arvokkaita pisteitä luottaen vahvuuksiinsa: tiiviiseen joukkuepuolustamiseen, teräviin vastaiskuihin ja vahvaan asemapeliin, taktista osaamista unohtamatta.

Ottelu Kauniaisissa alkaa lauantaina kello 16.00.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk