Finaalit käyntiin: Dicken haastaa kivikovan Cocksin

Torstaina alkavissa käsipallon SM-Liigan finaaleissa Lauttasaaren Dicken haastaa viime vuoden tapaan Riihimäen Cocksin. Cocks lähtee peleihin pienoisena ennakkosuosikkina, mutta joukkueiden tuntiessa hyvin toisensa, mitä tahansa voi tapahtua.

Riihimäkeläisillä on runkosarjan voiton myötä myös kotietu puolellaan. Joukkueen päävalmentajan Kaj Kekin mukaan joukkue ei siitäkään huolimatta lähde peleihin takki auki.

– Kotietu on talouden kannalta mainio asia, mutta mestaruus pitää osata voittaa pelipaikasta riippumatta. Vastus on myös varmasti kova, koska he ovat finaaliin asti päässeet.

Cocks on edennyt finaaliin playoffseissa ilman tappioita. Tämän vuoksi joukkueen valmistautumisessa on ollut jopa tilaa vapaapäivälle ennen finaaleja.

– Nyt meillä on ollut harvinaisen löysää, koska finaalipaikka selvisi aikaisin. Olemme silti erittäin keskittyneitä ja näihin peleihin ketään ei tarvitse erikseen motivoida, päävalmentaja Kekki kertoo.

Dicken -leirissä on myös käytetty välipäivät hyödyksi, ja finaaleihin lähdetäänkin hyvillä mielin kahden voitokkaan 3-0 playoff-sarjan jälkeen.

– Olemme lähinnä lepäilleet, sekä katselleet videoita Cocksin pelaamisesta. Kaikki tietävät tilanteen ja ovat erittäin motivoituneita, koska vuoden päivät on tehty töitä tämän eteen, päävalmentaja Thomas Lindström kertoo.

Lauttasaarelaiset lähtevät murtamaan Cocksin isokokoista puolustusta lähes terveellä miehistöllä.

– Jotain pieniä vammoja on, mutta ne eivät estä pelaamista. Ainoa poissaolija on Joacim Broman, joka on todennäköisesti sivussa koko finaalisarjan, Lindström kertoo.

Dickenin pelaaminen on parantunut koko ajan ja etenkin puolustuspelin pitää toimia moitteettomasti finaaleissa, jotta kultamitalit kaulaan ripustettaisiin. Viimeisimpänä lukkona joukkueen maalissa on Mikael Mäkelä.

– Meidän pitää olla hereillä koko ajan, ja tehdä hyviä blokkeja, maalivahti Mäkelä miettii.

Myös hyökkäysaseet ennakkosuosikki Cocksia vastaan, ovat 1993 syntyneelle maalivahdille selvät.

– Meidän pitää saada vastustajan satakiloinen puolustus liikkumaan, pitämällä omaa liikettämme yllä hyökkäyspäässä. Vaikka Cocks onkin ennakkosuosikki, niin emme me näitä pelejä lähde häviämään, Mäkelä julistaa.

Mestaruus heltiää kolmella voitolla tulevan seitsemän päivän aikana.

Jesse Happonen

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk